Je energieleverancier kiezen? Zo doe je het slim!

Gepubliceerd op 28 April 2021

Verhuis je binnenkort en heb je een energieleverancier nodig? Of ben je niet meer tevreden van je huidige leverancier maar zie je door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk. Want een energiepartner kiezen, is niet eenvoudig. Waar moet je op letten? Hoe vergelijk je tarieven? En hoe maak je een slimme keuze? We maken je heel graag wegwijs.

Energieleveranciers bieden veel meer dan elektriciteit en aardgas. Het zijn in principe energiepartners die een totaalpakket van services leveren. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om verder dan de prijs te kijken. Krijg je groene stroom? Ontvang je als eigenaar van zonnepanelen ook een injectietarief? Hoe zit het met de vaste kosten? De V-test van de VREG is een goede eerste stap om energiecontracten in Vlaanderen te vergelijken. Zo krijg je een objectief beeld van alle aardgas- en elektriciteitscontracten op basis van jouw jaarverbruik. Bovendien zie je ook meteen de verschillende voorwaarden die bij de diverse tarieven horen.

Vast of variabel?

Een van de eerste keuzes die je moet maken: ga je voor een vast of een variabel tarief. Beiden hebben voor- en nadelen. De meeste mensen volgen hiervoor hun buikgevoel. De ene wil op voorhand perfect weten waar hij aan toe is, de andere tekent liever voor een goedkoper starttarief, profiteert van iedere prijsdaling en neemt ook het risico op een eventuele prijsstijging voor lief.

Met het Comfy tarief van Luminus krijg je naast elektriciteit en/of gas altijd een reeks extra voordelen. Zo geniet je áltijd van groene stroom. Zonder meerkost. Bovendien groeien de voordelen met de tijd, ongeacht of je een vast tarief – Comfy – of een variabel alternatief – Comfy Flex – kiest. Hoe langer je klant blijft, hoe groter de kortingen, dus. Na het eerste jaar ontvang je -5% op je energie, vanaf het tweede jaar loopt dat op tot 10%. Nieuwe klanten krijgen zelfs 500 kWh gas en 250 kWh elektriciteit cadeau. De gratis elektriciteit komt voor een gemiddeld gezien overeen met 1 maand elektriciteitsverbruik. De prijs van deze gratis energie wordt één jaar na startdatum van je contract automatisch terugbetaald.

Is extra gemoedsrust van belang?

Wil je de zekerheid van een vaste prijs en extra gemoedsrust? Dan is Comfy+ ongetwijfeld iets voor jou. In dit pakket zit namelijk gratis pechverhelping. Concreet houdt dat bijstand bij een panne of defect aan je gas- en/of elektriciteitsinstallatie in. Sterker nog, met zo’n Comfy+-tarief ben je binnen de 24 uur geholpen. En de noodlijn is dag en nacht bereikbaar. Nog een troef: zelfs fietsbijstand is inbegrepen!

Belangrijk voor zonnepaneleneigenaars

Sinds de invoering van de digitale meter is het voor eigenaars van zonnepanelen ook erg belangrijk om een contract af te sluiten met een acceptabel injectietarief. Ook wel ‘een terugleveringscontract’ genoemd. Goed nieuws: alle energiecontracten van Luminus zijn  zogenaamde terugleveringscontracten. Dat betekent dat je als zonnepaneleneigenaar met digitale meter automatisch geniet van een injectietarief voor de stroom die je zelf opwekt maar niet gebruikt en dus terug op het net stuurt. Die vergoeding wordt automatisch verrekend op je jaarafrekening.

Andere duurzame voordelen

Naast een betrouwbare en transparante totaalpartner én getrouwheidskorting, krijg je als Luminus-klant nog heel wat andere duurzame voordelen. Zo geniet je het hele jaar door van EXTRAS!-klantenvoordelen: mooie kortingen bij heel wat (Belgische) merken. Van Gamma, Pizza Hut en Damart tot GreenPan, LensOnline, Kärcher en Bizbike. Ook op tal van onderhouds- en servicediensten zoals ketelonderhoud (55% korting!) of pechverhelping krijg je korting. En via de blog Lumiworld deel je mee in de kennis op vlak van zonnepanelen, nieuwe cv-ketels, energiemanagers, … Kwestie dat ook jij binnen de kortste keren een echte energie-expert wordt! 

Wil jij elk jaar als klant beloond worden met een pak voordelen? Dan zit je bij Luminus sowieso goed. Of je nu zonnepanelen hebt of niet! Kies je voor een Comfy+-tarief? Dan is zelfs pechverhelping – en dus ook gemoedsrust – inbegrepen. Alles regelen en beheren? Dat kan heel eenvoudig via My Luminus. Deze tool laat toe om zelf je meterstanden door te geven, voorschotten aan te passen, facturen te raadplegen etc. Luminus? Da’s een slimme keuze!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan