Een goede energieleverancier helpt je ook met energie te besparen. En wel zo!

Gepubliceerd op 16 November 2020

Een goede energieleverancier levert je niet alleen energie, maar helpt je ook om er verantwoord en zuinig mee om te springen. Op die manier daalt je energiefactuur en verkleint je ecologische voetafdruk. Win-win! Ontdek hoe een energieleverancier jou kan helpen besparen op je jaarlijkse energiekosten.

Verantwoord besparen, in alle comfort

Besparen op je energiefactuur, en tegelijk bijdragen tot een schonere planeet? Het kan door je energieverbruik te verminderen en voor duurzame oplossingen te kiezen. Een goede energieleverancier neemt zijn verantwoordelijkheid en begeleidt je naar een meer verantwoord en zuiniger energieverbruik. Iets om op te letten bij de keuze van je energieleverancier! Leer hoe een goede energieleverancier jou helpt besparen.

Hou je verwarmingsketel moeiteloos in topconditie

Je verwarmingsketel moet elk jaar (mazoutketel) of om de twee jaar (gasketel) gecontroleerd worden. Deze verplichte controle combineer je best met een onderhoud. Zo blijft je verwarmingsketel in vorm, ga je rendementsverlies tegen en verhoogt de levensduur van je ketel. Je energieleverancier kan dit onderhoud voor jou regelen. Ontdek de dienst Ketel Onderhoud en houd je cv-ketel gezond zonder zorgen.

Stap vlot over naar een nieuwe ketel, zodra dat voordelig is voor jou

Eyeopener: een nieuwe hoogrendementsketel kan je verbruik met 35% per jaar doen zakken. Hij gaat ook nog eens aanzienlijk langer mee. Een goede energieleverancier zal de installatie van dit type verwarmingsketels adviseren wanneer jouw ketel aan vervanging toe is. En hij kan ervoor zorgen dat je ketel volgens de regels van de kunst geplaatst wordt, bijvoorbeeld via een lokale installateur.

Bespaar honderden euro’s per jaar met zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je jaarlijks gemiddeld 630 euro op je energiefactuur. Op basis van je situatie en verbruik adviseert de energieleverancier je over een geschikte installatie. Voor de plaatsing schakelt hij een erkende en betrouwbare installateur in. Bereken online je prijs voor een zonnepaneleninstallatie op maat en ontdek meteen het rendement. 

Laat je woning isoleren en pak je premie

Door je woning goed te isoleren, bespaar je tot wel 30% op je jaarlijkse energiekosten. Stel je beslissing niet uit en profiteer op de valreep van premies en subsidies op isolatie. Je energieleverancier kan een expert laten langsgaan bij je thuis. Die analyseert je behoeften en maakt een offerte op maat. Vraag hier je vrijblijvende afspraak aan.00

Volop kortingen en voordelen bij je favoriete merken

Luminus biedt alle energiebesparende oplossingen die in dit artikel werden opgesomd. Bovendien geniet je als klant van tientallen kortingen en voordelen bij je favoriete merken, het hele jaar door! Die voordelen worden EXTRAS! genoemd. Je blijft automatisch op de hoogte van de nieuwigheden via je persoonlijke klantenzone en de app My Luminus. Zo mis je geen enkele deal.

Als Luminus-klant geniet je overigens van aantrekkelijke energietarieven, slimme oplossingen om je verbruik efficiënter te beheren én voordelen bij je favoriete merken. Check hun aanbod van elektriciteit en gas en bereken jouw beste energietarief.

Kriebelt het om verder te besparen in je woning? Ontdek hier nuttige besparingstips op maat.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan