Geen aardgas in je straat? Zo profiteer je toch van de voordelen van gas!

Gepubliceerd op 24 July 2020

Woon jij in een appartementsgebouw dat niet aangesloten is op het aardgasnet? Dankzij een propaangasnetwerk kun je toch profiteren van de voordelen van gas. Daarbij maak je gebruik van een gemeenschappelijke gastank, die zich boven of onder de grond bevindt.

Alle comfort van gas voor meerdere woningen, zonder aardgasaansluiting

Zelfs als je woning niet op het aardgasnet is aangesloten, kun je toch genieten van de voordelen van gas. Hoe? Met een aansluiting op het propaangasnetwerk van Antargaz gebruik je samen met anderen éénzelfde tank. Op die manier kun je comfortabel met gas verwarmen en koken, net als met een aardgasaansluiting. Je betaalt alleen voor je effectief verbruik, zonder dat je voorafbetalingen moet doen. Vraag hier je gratis adviesgesprek aan. Een energieadviseur neemt dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zorgeloos verwarmen

Met zo’n gedeelde propaangastank is het niet nodig om de kosten per gezin te berekenen. Elke gebruiker ontvangt een afzonderlijke factuur op basis van zijn verbruik, gemeten aan de hand van de meterstanden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over prijzen, metingen en het splitsen van de kosten. Verder ben je gerust dat je nooit zonder gas komt te zitten. Antargaz leest de voorraad in jouw tank en vult deze aan indien nodig. Ontdek hier hoe het werkt.

Propaan, een ecologisch verantwoorde oplossing

Waarom propaan? Propaangas kun je gerust propere energie noemen dankzij de erg lage uitstoot van CO2, roet en fijn stof. De brandstof draagt bij tot een vermindering van het broeikaseffect. Een ecologisch verantwoord alternatief voor het verwarmen met mazout dus. Extra duurzaam wordt het als je een gastank combineert met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Ontdek hier actuele prijzen voor propaangas in een tank.

Vlotte switch naar aardgas

Wat als je later alsnog de kans krijgt om je woning aan te sluiten op aardgas? Geen probleem, de omschakeling van je verwarmingsketel is snel geregeld. Je persoonlijke installateur kan je helpen met het omschakelen van de brander, dit is mogelijk in het merendeel van de moderne verwarmingsketels. Deze professionele loodgieter kan ook nakijken of de gasleidingen binnen in je woning 100% in orde zijn om te wisselen van gasvorm. Voor de eigenlijke aansluiting op het netwerk moet je contact opnemen met je netwerkbeheerder.  Bereken hier jouw prijs voor aardgas bij Antargaz en neem eventueel contact op voor advies.

Ook mogelijk: een propaangastank bij je thuis

Energiezuinig verwarmen met respect voor het milieu? Dan denken we al gauw aan verwarmen met gas. Maar een gasaansluiting is niet altijd mogelijk. Zeker als je afgelegen woont is het geen evidentie. Door een propaangastank te plaatsen kun je toch volop genieten van de voordelen van gas. Investerings- en onderhoudskosten zijn laag bij een propaaninstallatie, bovendien zijn de tarieven voor propaan niet erg onderhevig aan prijsschommelingen. Benieuwd welke gastank bij jouw noden past? Bespreek het met de energieadviseur.

Interesse in een aansluiting op het propaangasnetwerk van Antargaz? Neem vrijblijvend contact op met de klantendienst voor meer informatie of een afspraak. Ontdek ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een gastank bij je thuis.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan