Renoveren en energie besparen op lange termijn? Kies voor BENOveren!

10/05/2022

De energieprijzen zijn enorm gestegen en een daling hoeven we niet meteen te verwachten. Kun je dan helemaal niets doen? Toch wel. Door te BENOveren. Hiermee haal je je verbruik naar beneden, bespaar je op lange termijn en draag je je steentje bij tot het milieu. Benieuwd hoe je dit praktisch aanpakt? Dat ontdek je op www.mijnBENOvatie.be. Ontdek de hulpmiddelen voor een lagere energiefactuur.  

Hoge energiefactuur? BENOveer!

De energieprijzen wegen serieus door op de huishoudelijke factuur en kunnen nog jarenlang erg hoog blijven. Wil je zelf een invloed hebben op je energiefactuur, dan is je verbruik naar beneden halen de beste optie. BENOveren, in de plaats van gewoon renoveren is daarom een goed idee. Door slim en doordacht ‘beter te renoveren’ haal je je energiefactuur drastisch naar beneden en bespaar je op lange termijn. Daarnaast profiteer je ook van andere voordelen zoals een lagere CO2-uitstoot, BENOvatiepremies, aangenamer wonen, een hogere verkoopwaarde, …

Stippel je eigen BENOvatietraject uit

Ga je BENOveren, dan is de volgorde waarin je dit doet belangrijk. Aan de hand van 5 chronologische stappen stippel je eigen BENOvatietraject uit. Afhankelijk van je budget en je eigen mogelijkheden beslis je zelf of je alle stappen in een keer doorloopt of dat je de werken in stukken doet. Benieuwd? Ontdek hier je ideale BENOvatietraject. We gaan er hieronder iets dieper op in.

Isoleren

Een belangrijk onderdeel van je BENOvatietraject is isoleren. Je start met het dak en pakt vervolgens de buitenmuren, het glas, de ramen en deuren en de vloer aan. Dankzij de gepaste isolatie gaat er veel minder energie verloren. Tot slot pak je je technieken (verwarming, sanitair, ventilatie, elektriciteit) aan.

Hernieuwbare energie

Heb je je woning al volledig geïsoleerd? Goed bezig! Wil je nog enkele stappen vooruit? Pak dan je technieken aan en investeer in hernieuwbare energie. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp(boiler), zonneboiler of PV-panelen. Hiermee verkrijg je een onmiddellijk en blijvend effect op je energiefactuur.

Lees de BENOvatieblog

Heel wat BENOveerders gingen je voor. Lees hun ervaringen op de BENOvatieblog. Je ontdekt er bovendien ook heel wat informatie over de recentste ontwikkelingen, het financiële plaatje, premies, renovatietips en -tricks en kunt inspiratie opdoen bij BENOvaties in beeld.

Profiteer van BENOvatiepremies

Om tegen 2050 de doelen van het Renovatiepact te bereiken kun je vanuit de Vlaamse Overheid voor elke energiebesparende ingreep die je doet een financiële ondersteuning in de vorm van renovatiepremies krijgen. Ontdek een overzicht van de premies waarop recht hebt.

Download het nieuwe gratis magazine BENO 

Wil je graag meer weten over BENOveren? Lees dan zeker de nieuwste editie van het magazine BENO, en laat je motiveren en inspireren. Ontdek er meer over interessante topics zoals: manieren om je BENOvatie te financieren, epc, slimme ventilatie en zonwering, BENOvatie-apps en tools, douchen met regenwater, je energiefactuur slim en automatisch verlagen, dakisolatie en -bedekking, en zoveel meer. Het gratis magazine vind je op bouwbeurzen, bij verbouwgidsen en – magazines, in de kantoren van AXA Bank en in de lokale bibliotheek. Of je vraagt je papieren of digitale versie simpelweg aan op de op de website MijnBENOvatie.be of op Bouwinfo.be.

Klaar om je woning te BENOveren? Raadpleeg www.mijnBENOvatie.be voor nog meer informatie of download het gratis magazine BENO.

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.