Loxone Energiemeter Tree: word een kei in energie besparen en verduurzaam je huis

11/06/2024

Wil jij je energierekening verlagen en je woning verduurzamen? De Loxone Energiemeter Tree is jouw slimme stap naar een energie-efficiënte woning. Deze innovatieve meter geeft je real-time en gedetailleerd inzicht in je energieverbruik. Zo zie je precies waar je energie naartoe gaat en kan je gerichter besparen. Identificeer energievreters, optimaliseer je verbruik en draag bij aan een schonere planeet.

Stop met energie verspillen en bespaar slim 

Apparaten die onnodig aan blijven staan, verouderde toestellen, slecht getimed verbruik, lekkages in je verwarmingssysteem ... Het zijn allemaal zaken die je energierekening de hoogte injagen. Met de Loxone Energiemeter Tree neem je de controle over je energieverbruik én draag je bij aan een schonere planeet. Gericht energie besparen wordt kinderspel!

Zoveel meer dan een gewone meter

De Loxone Energiemeter Tree is een slim apparaat dat het energieverbruik van je woning meet. Het meet zowel je totale energieverbruik als het verbruik van afzonderlijke apparaten of groepen apparaten. Zo krijg je een duidelijk beeld van waar je energie naartoe gaat en kan je gerichter besparen.

Waarom de Loxone Energiemeter Tree?

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor de Loxone Energiemeter Tree:

 • Bespaar tot 20% op je energierekening: Door je energieverbruik te monitoren, kan je inefficiënte apparaten identificeren en je energieverbruik optimaliseren. Zo bespaar je aanzienlijk op je energierekening.
 • Verklein je ecologische voetafdruk: Door minder energie te verbruiken, draag je bij aan een schonere planeet en een duurzamere toekomst.
 • Krijg inzicht in je energieverbruik: Met de Loxone Energiemeter Tree krijg je gedetailleerde informatie over je energieverbruik. Zo kan je bewustere keuzes maken over je energiegebruik.
 • Optimale controle dankzij real-time gegevens: Leer wanneer je apparaten veel stroom verbruiken en bespaar extra tijdens piekmomenten.
 • Geniet van installatie- en gebruiksgemak: De Loxone Energiemeter Tree is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je kan de meetgegevens bekijken via de Loxone App op je smartphone of tablet.

Hoe werkt de Loxone Energiemeter Tree?

De Loxone Energiemeter Tree wordt aangesloten op je elektriciteitsnetwerk. Het meet vervolgens de stroomsterkte en spanning, en berekent hieruit je energieverbruik. De meetgegevens worden verzonden naar de Loxone Miniserver, waar je ze kan bekijken en analyseren.

Ontdek de talrijke toepassingsgebieden

Word een energiebesparingsexpert 

De Loxone Energiemeter Tree is meer dan een meter, het is jouw gids naar een energiezuinige woning. Met deze slimme tool word je in slechts drie stappen een energiebesparingsexpert:

1. Vastleggen en visualiseren van energiestromen: Krijg een gedetailleerd inzicht in je energieverbruik door alle energiestromen in je woning te monitoren.

2. Vermindering van het basisverbruik: Identificeer inefficiënte apparaten en apparaten die onnodig veel energie verbruiken in stand-by modus. Schakel ze uit of vervang ze door energiezuinige alternatieven.

3. Verschuiving van het energieverbruik naar voordelige uren: Profiteer van dynamische energietarieven door je energieverbruik te verschuiven naar momenten waarop de energieprijs lager is. De Energiemeter Tree waarschuwt jou wanneer piektarieven gelden.

Download hier jouw infogids over slim energiebeheer.

Geavanceerde Tree-technologie van Loxone

Wat zijn de voordelen van de Loxone Energiemeter Tree ten opzichte van andere energiemeters? De Loxone Energiemeter Tree maakt gebruik van geavanceerde Tree-technologie.

Enkele voordelen zijn:

 • Nauwkeurige meting: De Energiemeter Tree is een Klasse 2 energiemeter, wat betekent dat het zeer nauwkeurige metingen levert.
 • Meet zowel eenfasige als driefasige netwerken: De Loxone Energiemeter Tree kan zowel eenfasige als driefasige elektriciteitsnetwerken meten.
 • Eenvoudige installatie: De Energiemeter Tree kan eenvoudig worden geïnstalleerd op een DIN-rail in je schakelkast. Dankzij de Tree-interface is de installatie een fluitje van een cent.
 • Naadloze integratie: De meetgegevens worden direct geïntegreerd in de Loxone Miniserver, waar je ze eenvoudig kan beheren en analyseren.
 • Toekomstbestendig: De Tree-technologie is ontworpen om mee te groeien met je smarthomebehoeften.
 • Integreerbaar met Loxone Smart Home: Combineer de Energiemeter Tree met Loxone Smart Home voor een ultieme controle over je energieverbruik. Automatiseer je energiebeheer en bespaar nóg efficiënter.

Energiemonitoring waarop je kan vertrouwen

Naast de genoemde voordelen, biedt de Loxone Energiemeter Tree nog extra troeven, zoals MID-certificering voor nauwkeurige meetgegevens die kunnen worden gebruikt voor je energierekening, een display voor het monitoren van meterstanden en vermogen, en een hoog niveau van veiligheid en betrouwbaarheid.

Maak je klaar om je energiekosten te verlagen en je huis te verduurzamen met de Loxone Energiemeter Tree. Bezoek de website van Loxone voor meer info en besparingstips. Je kan de Loxone Energiemeter Tree in huis halen via de Loxone webshop, of een erkende Loxone Partner

In samenwerking met Loxone Benelux

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.