Koninklijke merken inspireren tijdens ARCHITECT@WORK

Gepubliceerd op
Dekton Slim - Colro Bromo - Pared
Dekton Slim - Colro Bromo - Pared

Kortrijk Expo verwelkomt op 21 & 22 oktober de tiende editie van ARCHITECT@WORK. Het centrale thema van deze hoogmis voor (interieur)architecten is 'Healthy Materials'. Een topic dat zowel de materialen zelf en het productieproces covert, alsook alle andere stappen in de creatie van het finale eindproduct. De koninklijke klanten van King George konden niet ontbreken en lichten in Kortrijk toe hoe zij hun materiaalkeuze innovatief benaderen en er duurzaam mee aan de slag gaan.

Duurzaamheid en grensverleggend design

Cosentino Zeedijk Photo by Oriana Gomez-Zerpa
Foto door Oriana Gomez-Zerpa

Het Spaanse Cosentino is een internationaal toonaangevend bedrijf, dat op verantwoordelijke wijze vernieuwende oppervlakken van topkwaliteit ontwikkelt, gaande van kwartscomposiet tot mineraal- en natuursteen. Het bedrijf focust al jaren op duurzaamheid en milieufilosofie. Zo brachten ze met Silestone® Sunlit Days in juni de allereerste klimaatneutrale kwartscomposiet op de markt.

Voor ARCHITECT@WORK schuift Cosentino Dekton® SLIM naar voren: een nieuw, ultradun (amper 4 mm) en uiterst veelzijdig plaatmateriaal dat beschikbaar is in groot formaat voor onbeperkte designmogelijkheden. Dankzij de minimale dikte is het een licht, duurzaam en hightech materiaal voor gevel-, wand- of meubelbekleding met toepassingen in keukens en badkamers – denk aan tafels, kastfronten, lades, enz. Breaking Boundaries, een grensverleggende design capsulecollectie, benadrukte die veelzijdigheid afgelopen zomer op een verrassende manier.

De beursstand voor ARCHITECT@WORK is gebaseerd op het project Louise dat in Knokke met Dekton® SLIM 4mm gevelbekleding werd gerealiseerd. Ook in Nieuwpoort werd er recent nog een bouwproject gefinaliseerd met hetzelfde innoverende materiaal.

Cosentino Capsule Collection

Uniek en innovatief design

Jung LS 990 grafietzwart mat
Jung LS 990 grafietzwart mat

Waar schakelaars vroeger puur functioneel werden ingezet, worden ze nu steeds vaker in een designjasje gegoten voor de perfecte blend met een stijlvol interieur. JUNG, expert in domotica, besturingsystemen en schakelmateriaal, tilt de schakelaar nog een niveau hoger en kiest voor kleuren, materialen en designs die van de schakelaar een ware eyecatcher maken. Jungs waaier van mogelijkheden gaat van minimalistisch tot gedurfd.

Op ARCHITECT@WORK laat de schakelfabrikant haar nieuwste innovaties zien, zoals de stopcontacten met ingebouwde USB-laders, de retro LS 1912 tuimelschakelaars met indicatie-led en de matte schakelaars in grafietzwart en sneeuwwit.

Natuurlijk is er ook plaats voor de gevestigde waarden binnen het gamma: de LS-reeks biedt een uniform design voor uiteenlopende functionaliteiten, met voor ieder interieur de gepaste variant.