Architect met plan & maquette

Hoe kies je een architect

11/11/2014

De keuze van een architect gebeurt vaak op aanraden van familieleden, vrienden, kennissen, collega's of deskundigen. Ga na hoe de samenwerking met hun architect is verlopen, hoe hij te werk gaat en bezoek woningen die door hem zijn ontworpen.

Je kunt een architect ook kiezen op basis van zijn ervaring in vakgebieden zoals passiefbouw, houtconstructie of cellenbeton. Initiatieven die kwaliteitsvolle architectuur promoten kunnen eveneens hun steentje bijdragen in je zoektocht naar de geknipte architect. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 'Mijn Huis, Mijn Architect' en 'De Vlaamse Renovatiedag'.

Of je nu met een individuele architect of met een groot architectenbureau aan de slag wilt gaan, een goede vertrouwensrelatie is de beste garantie voor een geslaagd bouwproject. Neem dan ook de nodige tijd om een architect te kiezen. De lijst van de architecten gevestigd in Vlaanderen die bij de Orde van Architecten zijn ingeschreven en aldus gerechtigd zijn om het beroep van architect in Belgiƫ uit te oefenen, vind je op www.architect.be.

Het eerste gesprek

Een verkennend gesprek met een architect is meestal vrijblijvend. Die eerste kennismaking is een goede start om standpunten toe te lichten en te vergelijken. De architect kan je zijn opvattingen over het beroep toelichten, referenties tonen en zijn manier van werken omschrijven. Ga na of je op dezelfde golflengte zit en geef de architect zo veel mogelijk informatie. Hoe duidelijker je je leefgewoonten en verwachtingen meedeelt, hoe beter de architect zijn voorontwerp volgens je wensen kan opmaken.

 

Architect met plan & maquette

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.