Een probleem met je aannemer, wat nu?

Je hebt een discussie met je aannemer, en het is zijn woord tegen dat van jou. Jullie raken er maar niet uit. Hoe los je dit conflict voorgoed op, zonder torenhoge kosten?

Conflict met je aannemer

Je aannemer deed zijn werk niet zoals het hoort, en nu is er schade aan je woning. Je aannemer werkt zijn klus niet af. Je aannemer rekent je te veel aan. Er kunnen heel wat redenen zijn waarom je teleurgesteld bent door je aannemer. Een vervelende situatie. Hoe regel je dit best? Ontdek hier een handig stappenplan en check hier hoe lang je de tijd hebt om je aannemer aan te spreken bij gebreken.

Probeer dit eerst: een volwassen gesprek

Misschien ben je na oeverloze discussies je geduld verloren. Als je aannemer niet reageert op je vragen kan dat enorm frustrerend zijn. Probeer toch om redelijk te blijven. Als bouwheer zoek je best samen met je aannemer en je architect (als die er is) naar een oplossing. Maar dan moet je aannemer wel bereid zijn om te overleggen natuurlijk.

Benieuwd naar je rechten? Neem contact op met een advocaat die thuis is in bouwgeschillen.

Volg dit stappenplan om je conflict op te lossen:

  1. Volg de werken op en documenteer je
  2. Verzamel bewijsmateriaal
  3. Stel in gebreke en zorg voor een bewijs
  4. Factuur ontvangen? Protesteer met verwijzing naar de vastgestelde problemen

Wil je weten wat elke stap precies inhoudt? Ontdek hier het gedetailleerde stappenplan.

Nog steeds geen oplossing? Onderneem verdere stappen

Raakt het conflict nog niet opgelost? Dan moet je verdere stappen ondernemen. Je kan een professionele bemiddeling inschakelen, of een oproeping in verzoening doen voor de rechtbank, of je kan overgaan tot dagvaarding van je aannemer. Leer hier meer over elk van deze mogelijkheden. Niet zeker welke piste voor jou interessant is? Laat je adviseren door een advocaat. Dit hoeft geen hap uit je budget te zijn. Check de tarieven.

Altijd een goed idee: laat je bijstaan door een advocaat

Door je te laten bijstaan door een ervaren advocaat sluit je een minnelijke regeling niet uit, integendeel. Een goede advocaat houdt je belangen voor ogen en probeert (indien mogelijk) een gerechtelijke procedure te vermijden. Zo kun je heel wat besparen.

Het conflict tussen jou en je aannemer raakt maar niet opgelost? Neem contact op met Bouwadvocaat.be. Dit team van advocaten verleent bijstand in elke fase van het bouwproces.

 

In samenwerking met Bouwadvocaat.be

Meer nieuws van Bouwadvocaat.be

Je (ver)bouwproject op tijd opgeleverd: zo lukt het

Bij de een verloopt het (ver)bouwproject supervlot, bij de ander loopt het maanden tot zelfs jare

GRATIS Nieuwsbrief