Sleutel-op-de-deur, van bouwgrond tot afwerking

Gepubliceerd op 15 July 2016
Dewaele houtskeletbouw
Moderne BEN woning, door Thuis best woningbouw
Vrijstaande nieuwbouwwoning
Moderne woning met vijver

Sleutel-op-de-deur-firma's hebben hun aanbod in de voorbije jaren sterk verbreed. Naast standaardwoningen bieden deze bouwbedrijven vandaag onder meer lage-energiewoningen, passiefhuizen, gegroepeerde woningen, appartementen en huizen op maat aan. Zelfs voor renovaties van bestaande panden en gebouwen kun je tegenwoordig een beroep op hen doen. Een grote troef is de korte uitvoeringstermijn. 

De meeste sleutel-op-de-deur-firma's werken met eigen vaklui en professionele partners. Ze nemen het volledige bouwproces voor hun rekening: van het voorontwerp tot en met de oplevering. Aan het einde van de rit stap je in een kant-en-klare woning. Of deze formule iets voor jou is, kom je hieronder te weten.

Wie kiest voor de sleutel-op-de-deurformule werkt van het plan tot en met de afwerking samen met één en hetzelfde bouwbedrijf. Aan het einde van de rit ben je de trotse eigenaar van een instapklare woning.

Van bouwgrond tot afwerking

Het sleutel-op-de-deurbedrijf staat in voor het hele bouwproces. Zo kan het bedrijf starten met voor jou op zoek te gaan naar de ideale bouwgrond en eindigen met de interieurinrichting of de tuinaanleg van je dromen. Deze manier van werken brengt tal van voordelen met zich mee. Je vertrekt van een standaardwoning op papier die je tegen een meerprijs kunt aanpassen aan je wensen en persoonlijke smaak. Om je keuzes te vergemakkelijken, schotelt het bouwbedrijf je uitgebreide documentatie en een aantal basisplannen voor. Bezoek ook de kijkwoningen van het bedrijf om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden.

 

Goed afgelijnde timing en prijs

Door met één bouwbedrijf in zee te gaan, kun je rekenen op korte uitvoeringstermijnen. Als bouwheer heb je slechts één aanspreekpunt, verlies je geen tijd met offertes aan te vragen en te vergelijken, moet je geen aannemers contacteren en kun je de coördinatie uit handen geven. Je weet op voorhand hoe lang de werkzaamheden duren en hoeveel de totaalprijs bedraagt, zodat de kans op onaangename verrassingen kleiner is. De meeste sleutel-op-de-deurbedrijven doen een beroep op een vaste architect voor het ontwerpen van de woningen. Dit heeft niet alleen een gunstige invloed op de kostprijs, de architect is eveneens tot in de puntjes vertrouwd met de werkwijze en de technieken van het bouwbedrijf. Uiteraard ben je vrij om een architect naar eigen keuze in te schakelen.

Voor de sleutel-op-de-deurformule betaal je ongeveer even veel als voor een traditionele nieuwbouw. Natuurlijk is een standaard sleutel-op-de-deurwoning goedkoper dan een gepersonaliseerd huis.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan