Sleutel-op-de-deur, kortweg SOD

Gepubliceerd op 09 December 2014
Moderne woning met aangelegde tuin
Moderne woning met aangelegde tuin
Moderne woning met vijver
Moderne woning met vijver
Woningen blavier : Fermette
Woningen blavier : Fermette

Wie kiest voor de sleutel-op-de-deurformule werkt van het plan tot en met de afwerking samen met één en hetzelfde bouwbedrijf. Aan het einde van de rit ben je de trotse eigenaar van een instapklare woning.

Van bouwgrond tot afwerking

Het sleutel-op-de-deurbedrijf staat in voor het hele bouwproces. Zo kan het bedrijf starten met voor jou op zoek te gaan naar de ideale bouwgrond en eindigen met de interieurinrichting of de tuinaanleg van je dromen. Deze manier van werken brengt tal van voordelen met zich mee. Je vertrekt van een standaardwoning op papier die je tegen een meerprijs kunt aanpassen aan je wensen en persoonlijke smaak. Om je keuzes te vergemakkelijken, schotelt het bouwbedrijf je uitgebreide documentatie en een aantal basisplannen voor. Bezoek ook de kijkwoningen van het bedrijf om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden.

Goed afgelijnde timing en prijs

Door met één bouwbedrijf in zee te gaan, kun je rekenen op korte uitvoeringstermijnen. Als bouwheer heb je slechts één aanspreekpunt, verlies je geen tijd met offertes aan te vragen en te vergelijken, moet je geen aannemers contacteren en kun je de coördinatie uit handen geven. Je weet op voorhand hoe lang de werkzaamheden duren en hoeveel de totaalprijs bedraagt, zodat de kans op onaangename verrassingen kleiner is. De meeste sleutel-op-de-deurbedrijven doen een beroep op een vaste architect voor het ontwerpen van de woningen. Dit heeft niet alleen een gunstige invloed op de kostprijs, de architect is eveneens tot in de puntjes vertrouwd met de werkwijze en de technieken van het bouwbedrijf. Uiteraard ben je vrij om een architect naar eigen keuze in te schakelen.

Voor de sleutel-op-de-deurformule betaal je ongeveer even veel als voor een traditionele nieuwbouw. Natuurlijk is een standaard sleutel-op-de-deurwoning goedkoper dan een gepersonaliseerd huis.