Lancering van het RenovActive project

Op 26 mei 2015 lanceert VELUX het project RenovActive: het eerste betaalbare en reproduceerbare klimaatrenovatieconcept, waarbij gezondheid en welzijn hand in hand gaan met een verhoogde energie-efficiëntie.

Europa kent vandaag een grote nood aan renovatieprojecten. 40% van de gezinswoningen zijn immers in de jaren 1960 gebouwd en voldoen niet aan de huidige energievereisten, terwijl 90% van de huidige gebouwen binnen 40 jaar nog steeds zullen worden gebruikt. Bovendien bieden slechts 30% van de bestaande gebouwen een gezond binnenklimaat. Met RenovActive wil VELUX een oplossing aanreiken.

Concreet betreft RenovActive de verbouwing van een woning te Anderlecht van 80 m² waarbij de energie-efficiëntie drastisch zal worden verbeterd. Tegelijk wordt er een comfortabele leefruimte gecreëerd aan een betaalbaar budget. De specificiteit van het project ligt vooral in feit dat het gemakkelijk kan worden heruitgevoerd, en dit zowel op financieel als op technisch vlak.

De werken gaan eind mei van start en zullen eind 2015 afgerond zijn.

In de lente van 2016 zal RenovActive de deuren wagenwijd openzetten, om aan iedereen te laten zien dat het vandaag de dag mogelijk is om op een andere manier duurzaam te renoveren, met een belangrijke beperking van de kosten en een onbetwistbare verhoging van de levenskwaliteit.

In een volgende fase van 2 jaar zal het huis een gezin met drie kinderen huisvesten. Onder meer het energieverbuik, de water- en verwarmingsconsumptie zullen tijdens deze periode worden bestudeerd.

Bedoeling is om op wetenschappelijke wijze de impact te kunnen vaststellen die de woonruimte heeft op het dagelijkse leven van de bewoners. Hierbij zal men verder kunnen gaan dan de voorafgaande hypotheses en berekeningen en de feitelijke werking van de gebruikte technieken meten. De theorie wordt aan de praktijk getoetst, teneinde eventueel bepaalde parameters te herevalueren en indien nodig te verbeteren, of om de nodige conclusies te trekken voor toekomstige projecten. Los van de kwantitatieve parameters (lichtinval, energieverbuik, …) zullen ook meer kwalitatieve aspecten worden gemeten aan de hand van vragenlijsten die oospronkelijk werden ontwikkeld door de Humboldt Universiteit van Berlijn.

Volg het verhaal van RenovActive op http://renovactive.velux.be/nl/

In samenwerking met VELUX

Meer nieuws van VELUX

Dakvenster 20 jaar of ouder? Dan is vervangen voordelig voor jou!

De nieuwste generatie VELUX dakvensters verslaan hun voorgangers op heel wat vlakken.

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften: verduisteren, bescherming tegen d

Een slimmere en gezondere woning!

Stel u voor dat uw dakvensters automatisch frisse lucht binnenlaten wanneer dat nodig is.

GRATIS Nieuwsbrief