Staalskeletbouw en steenstrips, een perfecte match

06/04/2020

Wie op zoek is naar een ongeziene ontwerpvrijheid en op de werf snel aan de slag wilt gaan, kiest wellicht voor staalskeletbouw. Met staalbouw kun je alle kanten uit, van industrieel tot klassiek. Ook voor de afwerking van de gevel heb je een zee van mogelijkheden. Staalbouw en steenstrips zijn een perfecte match.

Staalbouw: ruimtelijk en industrieel bouwen

De constructie van een staalskeletbouw bestaat uit een geprefabriceerde metalen structuur, die wordt verankerd aan een vloerplaat. Gevels en binnenmuren worden tegen het staalskelet opgetrokken. De binnenruimte kun je volledig naar wens inrichten, omdat geen enkele muur in de woning dragend is. Je hebt dan ook de mogelijkheid om uitgestrekte open ruimtes, vides, grotere volumes en overspanningen te creëren. Het resultaat is een stijlvolle woning met een ruimtelijk en industrieel karakter. Vraag je gratis brochure aan en ontdek hoe je je woning isoleert en afwerkt in één moeite.

De geschikte ondergrond voor je gevelsysteem

Een warme staalskeletbouw heeft zijn isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dragende stalen skelet zitten, een hybride staalskeletbouw zowel aan de buitenzijde als tussen de kolommen en de balken. Als ondergrond voor een gevelsysteem kun je de stalen draagstructuur bekleden met bijvoorbeeld CTBX-triplex of houten panelen zoals watervaste OSB-platen. De panelen zet je vast in de staalstructuur met zelftappende schroeven. Maak kennis met een innovatieve totaaloplossing voor het isoleren en afwerken van je gevels.

De look en de kwaliteit van traditioneel metselwerk

Met een gevelsysteem van natuurlijke steenstrips geef je een staalskeletwoning een esthetische meerwaarde. Steenstrips worden gezaagd uit volle bakstenen en hebben een dikte van ongeveer 22 millimeter. Gevelsteenproducenten brengen nagenoeg al hun baksteencollecties ook als stootvaste, duurzame en kwalitatief evenwaardige steenstrips op de markt. Inclusief een CE- en/of BENOR-certificering. Tip: ontdek ook de duurzame malgevormde ECO baksteenstrips, Daarmee verklein je je ecologische voetafdruk nog verder.

Steenstrips: volop keuzevrijheid

Wie zijn gevel afwerkt met steenstrips, heeft keuze te over. Zo zijn er duizend-en-een kleur- en combinatiemogelijkheden. Meegesmolten mineralen, dubbele brandingen en de toepassing van engobe geven de steenstrips bijzondere brandeffecten en kleurnuances. Keramische steenstrips hebben een extreem lage wateropname. Dit maakt dat lichte kleuren licht blijven en de gevelafwerking bijzonder goed bestand is tegen vorst. Probeer de handige kleurenselector en ontdek de geschikte steenstrip voor jouw project.

Formaten, metselverbanden en reliëfs

Naast allerlei metselverbanden – zoals halfsteensverband, klezorenverband, tegelverband, blokverband, visgraatverband, kruisverband, wildverband en parketverband – kun je ook je keuze maken uit verschillende voegmethodes waaronder verlijmd, dun bed of traditioneel. In steenstripcollecties vind je zelfs langformaten, waarmee je een verrassend vormenspel kunt uitwerken. Extra tip: breng met diverse patronen een levendige structuur of creatieve relie¨fs aan.

Speciale hoekstrips  

Steenstrips worden eveneens als hoekstenen geleverd die de hoeken aan ramen, deuren en muren perfect bekleden. Eenmaal je een gevel volledig met steenstrips hebt bezet, is deze visueel niet meer te onderscheiden van een buitenmuur die uit volle keramische bakstenen is opgetrokken. Ontdek realisaties in jouw buurt met de steenstrip van je keuze en laat je inspireren.

All-in-one gevelsysteem

Het all-in-one gevelsysteem is doorgaans opgebouwd uit verlijming, isolatie uit waterdicht en dampopen geëxpandeerd polystyreen, wapeningsmortel, wapeningsweefsel, mechanische verankering, voegmortel en keramische steenstrips, met of zonder voeg. De verschillende systeemcomponenten zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Je kiest de gewenste isolatiedikte en steenstrip. Op basis van de te bekleden oppervlakte worden alle onderdelen in de juiste verhoudingen samengevoegd in e´e´n pakket. Kant-en-klaar om in een mum van tijd te plaatsen, zowel door een vakman als door een doe-het-zelver. Leer hier meer over de plaatsing en volg eventueel een gratis opleiding.

Performante isolatie zonder koudebruggen

Het praktische tand- en groefsysteem samen met de sponningen links en rechts garanderen een performante isolatie zonder koudebruggen. Dit alles resulteert in een combinatie van optimale thermische prestaties en bescherming tegen alle denkbare weersinvloeden, waarbij de gevelafwerking tegelijk dienstdoet als architecturaal element.

Interesse in een gecertificeerde totaaloplossing voor het afwerken en isoleren van je gevels? Vraag je gratis brochure aan. Probeer de referentietool en ontdek inspirerende realisaties in je buurt.

In samenwerking met Vandersanden

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.