Energiezuinig renoveren? De beste belegging!

Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente op hypothecaire leningen historisch laag blijft, is investeren in het bouwen – of kopen en renoveren – van een woning de beste belegging. Maar waar win je concreet renovatie-advies en praktisch financieel advies in? 

Een energiezuinige woning in 4 stappen

Van welke steunmaatregelen kun je genieten?

Voor concreet renovatie-advies om je woning energiezuinig te maken kan je terecht op www.renovatie2020.be. De website www.renovatie2020.be gidst kandidaat-verbouwers doorheen de 4 renovatie2020-stappen die leiden naar een energiezuinigere woning:

  1. isolatie van het dak en/of de zoldervloer
  2. plaatsen van hoogrendementsglas en/of vervanging van raamprofielen
  3. Vervanging van een verouderde verwarmingsinstallatie door een condensatieketel of een warmtepomp
  4. Isolatie van de buitenmuren

Wie op www.renovatie2020.be één of meer van deze 4 stappen aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. Bovendien worden tal van referenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.

Op www.renovatie2020.be lees je ook, stap per stap, van welke steunmaatregelen kan worden genoten: premies, fiscale stimuli, goedkope energieleningen… Klik hiervoor op de rechternavigatiekolom bij elk stap op de button ‘Van welke steunmaatregelen kan u genieten’?

Renovatiekrediet met extra aantrekkelijke rentevoet

Zodra de helft van uw verbouwingen bestaat uit energiebesparende investeringen, kan u bij bepaalde banken terecht voor een voordelig renovatiekrediet met een extra aantrekkelijke rentevoet, zoals bv. het Energy@Home-krediet van AXA Bank. Met de Energy@Home-kredietsimulator van AXA Bank, kan u hiervan een kosteloze simulatie doen.

Voor wie zich aan het begin van een renovatieproject bevindt, realiseerde AXA Bank een 68 pagina’s tellende bouwgids vol praktische info, inspiratie, concrete en herkenbare situaties, advies van experten… De gratis AXA Bouwgids bestelt u hier.

In samenwerking met Renovatie2020.be

Meer nieuws van Renovatie2020.be

In 5 stappen naar een energiezuinige woning

De voorbije jaren surften bijna 750.000 bezoekers naar www.

Schrijf je in voor de Renovatie2020-challenge

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer.

Batibouw 2016 : Stippel je ideale Renovatie2020-parcours uit

Nog steeds geen geïsoleerd dak, geen hoogrendementsglas of -ramen, geen condensatieketel of geïso

Renovatie2020. Nu of nooit!

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer.

GRATIS Nieuwsbrief