Betonbouw op de Nieuwbouwzondag

Op zondag 18 oktober 2015 organiseert ‘De Zondag’  een inspiratiedag voor al wie wil bouwen. Tussen 10u en 17u kan u verschillende nieuwbouwprojecten, kijkwoningen, inspiratiewoningen,… bezoeken. Als inspiratie voor uw bouwplannen krijgt u de kans om twee van onze recente realisaties vrij te bezichtigen.

Vrijstaande nieuwbouwwoning met glad in het zicht blijvend industrieel beton.

http://nieuwbouwzondag.be/projecten/681-nieuwbouwwoning-b---c/

Het doel was om een compacte, eigentijdse woning voor een jong gezin te bouwen. Vanaf het begin werd de nadruk gelegd op budgetvriendelijkheid zowel voor wat betreft de bouwwijze als voor het energieverbruik. Tevens was het de bedoeling om een strakke architectuur te bekomen met eenvoud in materiaalgebruik. Al deze verschillende aspecten leidde ons al snel naar een woning in beton. Een strak en eenvoudig materiaal met zeer hoge luchtdichtheid en prima eigenschappen op vlak van thermische inertie. Het gladde prefabbeton werd zowel voor de binnen als de buitenwanden gebruikt. De isolatie zit in de kern van de wanden. Hoewel de woning zeer beperkt is in oppervlakte, primeert een ruimtelijke gevoel, dit mede door het optimale ruimtegebruik, de grote raampartijen en het gebruik van een vide in de leefruimte. Door deze bouwmethode van CONCRETE HOUSE  werd de bouwtijd tot een minimum herleid.

Adres: Van Geldenakenlaan 4, 2520 Oelegem
Architectenbureau: Beneens Jef bvba

Vrijstaande nieuwbouwwoning met geïntegreerde carport

http://nieuwbouwzondag.be/projecten/714-nieuwbouwwoning-v---v/

De centrale open ruimte geeft een groot ruimtelijk gevoel en baadt in het licht. Deze ruimte functioneert als circulatieruimte in de woning. Het bouwsysteem van CONCRETE HOUSE, waarbij grote overspanningen mogelijk zijn, zorgt ervoor dat ook de andere ruimtes open, ruimtelijk en strak worden ervaren. De natuurlijke lichtinval in de kelder zorgt ervoor dat de kelder dienst kan doen als uitbreiding van de leefruimte. De thermische inertie en de goede luchtdichtheid van de betonwanden, in combinatie met lage-energietechnieken maken dat de woning, met glans, de noden van een hedendaagse woning invult.

Adres : Melkouwensteenweg 52, 2590 Berlaar-Heikant
Architectenbureau: FLOW architecten bvba – Van Den Eynde Dorien

U kan vooraf al even binnengluren in de deelnemende woningen op http://nieuwbouwzondag.be/ Zo kan u uw weekend goed voorbereiden en uw inspiratieroute uitstippelen.

 

In samenwerking met Concrete House

Meer nieuws van Concrete House

Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent

Het strengere E-peil, het nieuwe S-peil, en andere strenge energie-eisen dwingen bouwheren ertoe

Concrete House neemt op zondag 23 oktober deel aan Nieuwbouwzondag

De Zondag organiseert op 23 oktober 2016 voor de 6e keer op rij een inspiratiedag voor al wie wil

Concrete house op Mijn Huis Mijn Architect

Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 kan u tussen 14u en 18u bijna 170 innovatieve nieuwbou

Concrete house bouwt lage-energie kangoeroewoning!

Een duurzame, energiezuinige maar ook eigenzinnige woning bouwen die tegelijkertijd ook een state

GRATIS Nieuwsbrief