Duurzaam bouwen

Thuiskomen is één van de fijnste dingen in het leven. Het gevoel dat je ervaart als je terugkeert naar je eigen plek, jouw vertrouwde omgeving… is met niets ter wereld te vergelijken. Een huis is dan ook méér dan rechte muren en een waterdicht dak. Het is een warme plek waar men zichzelf kan zijn, samen met de partner en kinderen... Een knus nest waarin het fijn thuiskomen is. Een thuis voor vandaag en voor morgen. Bostoen bouwt daarom resoluut betaalbare, duurzame en energievriendelijke wooneenheden met respect voor mens en milieu.

Energievriendelijke woning

Dit is bouwen volgens de norm. Een energievriendelijke woning voldoet volledig aan de wettelijke normering voor nieuwbouwwoningen. Een correct gekozen isolatie en permanente ventilatie met warmterecuperatie zetten reeds de eerste stap naar energiebesparing. Door een toevoeging van hernieuwbare energie kan deze woning zelfs voldoen aan de BEN-norm van 2020.

Passiefhuis

Passiefhuizen gaan veel verder dan de 2020 eisen. Ze geven niet alleen een financiële meerwaarde aan jouw woning, maar verzekeren ook een voorsprong op energiezuinigheid en comfort. Ook binnen 30 jaar zal de isolatieschil van deze woning nog aan de nieuwbouw standaard voldoen.

BEN-woning

BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Onze energievriendelijke of passiefwoningen zijn beiden klaar om, met enkele toevoegingen van hernieuwbare energie, aan de BEN-norm te voldoen. Bij de energievriendelijke woningen gebeurt dit door bijvoorbeeld een toevoeging van zonnepanelen, bij de passiefwoning is het comfort van een geothermische warmtepomp een mooie keuze om aan de 2020 eisen te voldoen.

Nulenergiewoning

Met als basis onze passiefwoning is het zeer eenvoudig om de opstap te maken naar een nulenergiewoning. Door de toevoeging van een geothermische warmtepomp, die zijn warmte uit de grond haalt, en enkele fotovoltaïsche panelen wordt de energiebehoefte voor verwarming volledig gedekt door hernieuwbare energie. Resultaat, een factuur van letterlijk 0 euro voor verwarming!

Bostoen is dé referentie in energievriendelijk en passief bouwen. We hebben al meer dan 500 passiefhuizen gebouwd en er zijn hiervoor al 371 passiefhuiscertificaten behaald.
Kortom welke warme thuis je ook wilt, Bostoen gaat met je mee. Interesse en wil je nog dit jaar verhuizen naar jouw duurzame thuis? Ontdek dan nu onze actie op instapklare woningen

http://www.bostoen.be/duurzaam-bouwen

 

In samenwerking met Bostoen nv

Meer nieuws van Bostoen nv

Vier op de 10 lage inkomens kunnen eigen woning verwerven

Slechts 12.000 van de 31.000 belgen met een laag inkomen kunnen eigenaar worden van een eigen won

Makkelijk energie besparen

Tijdens de herfst en vooral tijdens de wintermaanden gaat ons energieverbruik een flink stuk omho

Investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed is nog steeds een héél goede investering.

Open bebouwing, drie slaapkamers & Landelijk : De woonclichés bevestigd!

Hoewel het soms lijkt alsof compact wonen en cohousing al helemaal ingeburgerd zijn, blijft de bo

GRATIS Nieuwsbrief