Unieke kans: stap binnen in energiezuinige woningen van Arkana-klanten

Zondag 30 september van 13 tot 16 uur zetten enkele klanten van bouwbedrijf Arkana de deuren van hun energiezuinige woning open. Grijp deze unieke kans! Stap binnen met de architect en stel hem al je vragen.

Nieuwsgierig? Schrijf je dan in via e-mail en vermeld welke woning(en) je wil bezoeken. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met gedetailleerde adresgegevens.

Bezoek volgende woning(en):

BEN-woning in houtskelet, op maat van het leven van alledag

BEN-woning in houtskelet, op maat van het leven van alledagBouwen doe je voor mensen, niet alleen voor het plaatje in de omgeving. Natuurlijk vertrekken we vanuit de fysieke context van de bouwsite en de oriëntatie, met energiezuinigheid als focuspunt! Eén van de resultaten hiervan is de typerende schuine zijgevel.

Nog belangrijker is dat een ontwerp het leven weerspiegelt. De dagelijkse gewoontes van de bewoners zijn de basis voor groei, flexibiliteit en leefbaarheid in het ontwerp. Denk maar aan gedeelde plekken, plekken met privacy en een optimale bewegingsflow door de ruimte via ergonomie. Door- en uitzichten zijn de accenten in deze nieuwbouwwoning in houtskeletbouw.  

Locatie: 2640 Mortsel

Zin om deze BEN-woning te bezoeken? Schrijf je in via e-mail.

 

BEN-woning geïnspireerd door het leven

BEN-woning geïnspireerd door het levenElk ruimtelijk ontwerpvraagstuk start met mensen. Je wil hen een omgeving voorzien waarin ze het leven kunnen leiden waarvan ze dromen. Dit kan enkel door een intensieve dialoog tussen de aannemer, architect en bewoners. Je voelt je als bewoner meer betrokken als je begeleid wordt om zelf je keuzes te maken in het proces.

Ook het ontwerp van deze realisatie is zo tot stand gekomen. Alles werd vooraf uitvoerig besproken: van het ontvangen van gasten die komen eten tot het opbergen van schoenen. Kortom, Arkana’s werk is geïnspireerd door het leven en maakt er helemaal deel van uit.

Locatie: 2500 Lier

Zin om deze BEN-woning te bezoeken? Schrijf je in via e-mail.BEN-woning: gezellig rond de haard

BEN-woning: gezellig rond de haardDe ruimtes waarin we leven zijn er niet alleen om ons te beschermen tegen weer en wind. Ze moeten ook bijdragen aan ons gevoel van comfort en welbehagen. Samenzitten aan de haard, gezellig tafelen, uitgebreid koken en een zalig bad kunnen nemen. Da’s genieten van je woning. Bij Arkana vinden ze het belangrijk om in de ontwerpen aandacht te besteden aan aspecten die het welzijn kunnen versterken. Ook voor dit project is dit het geval.

De flexibele indeling is bovendien zo bedacht zodat de woning met meerdere generaties en meerdere gezinnen kan meegroeien. De bewoners hebben dit ecologische binnen- buitenhuis door DIY leven ingeblazen.

Locatie: 2470 Retie

Zin om deze BEN-woning te bezoeken? Schrijf je in via e-mail.

Om alles vlot te laten verlopen vragen we je om vooraf via e-mail in te schrijven. Vermeld hierbij welke woning(en) je wil bezoeken. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met gedetailleerde adresgegevens.

Vragen? Neem telefonisch contact op met Arkana via 014/404 270.

Bouwteam Arkana:

  • maakt deel uit van de B&R Bouwgroep
  • is geregistreerd aannemer en lid van Confederatie Bouw
  • is lid van Passiefhuisplatform
  • is lid van WTCB
  • is lid van ‘Groepering van de Aannemers van Houtskeletbouw’ via het FABA
  • ondertekende het ‘Charter de woningbouwers’ via de Confederatie Bouw van FABA
In samenwerking met Arkana

Meer nieuws van Arkana

Veelgestelde vragen over houtskeletbouw

Wil je weten wat een houtskeletbouw precies inhoudt?

Bezoekt u deze klanten in hun afgewerkte woning?

Op zondagnamiddag 30/09 (13-18u) zijn enkele van onze klanten zo gastvrij om u te ontvangen in hu

Wat is een BEN woning?

De energienormen voor woningbouw worden steeds strenger.

GRATIS Nieuwsbrief