Kiezen voor een woning met houtskelet: wat mag ik verwachten?

Heb je interesse in een woning in houtskeletbouw? Dan doe je best beroep op een gespecialiseerde bouwfirma. Weet je niet goed wat je moet verwachten? Kom snel meer te weten over de mogelijke aanpak.

Voordelen van houtskeletbouw

Een woning met houtskelet heeft talrijke voordelen. Hout is een natuurlijk product en heeft een zeer lange levensduur. Met de huidige energievereisten en het milieu in het achterhoofd is houtskeletbouw nu al de bouwmethode van de toekomst. Bovendien kan het voor diverse bouwstijlen toegepast worden. Vaak merk je aan de buitenkant niet eens dat een woning met houtskelet gebouwd is.

Verschillende stijlen te ontdekken

Iedere woning in houtskeletbouw is anders en iedereen heeft een andere smaak. Heb je interesse in deze bouwmethode maar nog geen idee wat je precies wilt? Dan kun je je laten inspireren door gerealiseerde houtskeletbouwwoningen. Zo’n 1500 kijkwoningen, huizen en villa’s in Vlaanderen, staan klaar om door jou ontdekt te worden. Heb je nog inspiratie nodig? Blader dan in het ideeënboek boordevol bouwplannen. Laat je ook overtuigen door de referenties van tevreden klanten.

Jouw toekomstige houtskelet

Houtskeletbouw is maatwerk. Neem daarom een gespecialiseerde firma met kennis van zaken onder de arm. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat. Een goede aanpak is zeer belangrijk. Ga je voor sleutel-op-de-deur of wil je enkel de ruwbouw, winddicht, laten uitvoeren? Vertrek je vanuit een ontwerp van je eigen architect? Wil je graag een moderne of landelijke bouwstijl? Jij bepaalt en kiest in alle vrijheid en de firma geeft je de nodige begeleiding.

Je woning in 9 stappen: aanpak

  1. In een kennismakingsgesprek wordt er gepolst naar je wensen en voorkeuren. Hierbij wordt er rekening gehouden met je budget.
  2. Aan de hand van de informatie wordt, wanneer nodig, een voorontwerp uitgewerkt.
  3. Op basis van het voorontwerp krijg je een vrijblijvende offerte en lastenboek.
  4. Heb je dit goedgekeurd, dan wordt de aanvraagprocedure voor de bouwvergunning in gang gezet.
  5. Je wordt begeleid voor de materiaalkeuze, het opstellen van het dossier en de EPB-verplichtingen.
  6. Dankzij een heldere, transparante aannemingsovereenkomst weet je wat je moet verwachten.
  7. In een korte aaneengesloten periode van ongeveer 5 maanden wordt de woning gebouwd.
  8. Wanneer de woning klaar is, wordt deze opgeleverd en ontvang je de sleutel.
  9. Ook de nazorg is belangrijk. Een vraag over het invullen van administratieve documenten? Ook hier word je mee geholpen.

Neem contact op met een gespecialiseerde houtskeletbouwfirma.

Opbouw van een houtskeletwoning

Een kwalitatieve houtskeletbouw begint met een goede basis. Eerst wordt er een stevige funderingsplaat geplaatst in een bed van gestabiliseerd zand met diepe funderingssleuven. Op de fundering wordt een houten kader geplaatst dat als basis zal dienen. Het houtskelet met wanden kan prefab voorbereid worden. Het skelet met de wanden wordt met een kraan geplaatst en vastgezet. Eerst worden de wanden op het gelijkvloers geplaatst, daarna de tussenvloer en de beplating aan de binnenzijde, de verdiepingswanden en het dakgebinte. Hierna volgt de dakbedekking, de technieken en de rest van de afwerking. Het hele bouwproces duurt zo’n vijf maanden. Bekijk hoe een houtskeletwoning wordt opgebouwd.

Heb je interesse in houtskeletbouw? Maak gerust een afspraak en laat je inspireren door uiteenlopende kijkwoningen. Tip: vraag je gratis ideeënboek aan en ontdek meer dan 1500 realisaties. Succes!

In samenwerking met LivingWood

Meer nieuws van LivingWood

Houtskeletbouw, een slimme keuze voor het nieuwe wonen

Gaan we bouwen, dan denken we vaak aan de traditionele bouwmethode met steen.

GRATIS Nieuwsbrief