Houtskeletbouw, een slimme keuze voor het nieuwe wonen

Gaan we bouwen, dan denken we vaak aan de traditionele bouwmethode met steen. Maar het kan ook anders. We moeten op zoek naar een kwalitatieve, energiezuinige manier van bouwen. Houtskeletbouw bijvoorbeeld, past perfect bij de nieuwe manier van wonen. Ontdek de vele voordelen.

Diverse ecologische voordelen

Houtskeletbouw is een goede keuze voor de toekomst omwille van verschillende redenen. Een ervan is het ecologische aspect. Hout is namelijk verantwoord materiaal dat perfect recyclebaar is. Het hout dat gebruikt wordt voor houtskelet is afkomstig uit georganiseerde bosbouw. Elke boom die gekapt wordt, wordt vervangen door een nieuwe.

Perfect geïsoleerd

Bovendien is hout van nature isolerend. Een woning in houtskelet is energiezuinig want deze houdt de warmte goed binnen. Zo haalt de woning in houtskelet gemakkelijk de hedendaagse isolatienormen. Akoestisch isoleert deze woning minder goed als baksteen, maar dat wordt opgevangen met extra beplating. Dit verbetert niet alleen de akoestiek maar ook de stevigheid van het huis. Ontdek de elementen voor een stevige woning in houtskelet.

Geplaatst in 1,2, 3

Hout is gemakkelijk te verwerken en licht. Wist je dat een woning in houtskelet vijf keer lichter is dan een traditioneel gebouwd huis? Ideaal dus voor bouwkavels met minder draagkracht. Houtskeletbouw staat ook garant voor een zeer snelle bouw. De bouwtermijn voor je nieuwe woning bestaat in dit geval uit slechts enkele weken. Doordat alle bouwelementen vooraf in het atelier voorbereid en op maat gemaakt worden, kan men snel werken. Bij de opbouw zijn er ook geen obstakels zoals weerverletdagen of andere onvoorziene omstandigheden. Bekijk de opbouw van een woning in houtskelet.

Droog opgebouwd

Bij een houtskelet woning komt geen water aan te pas. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over mogelijk bouwvocht. Bovendien wordt het hout ook preventief behandeld zodat het de tand des tijds doorstaat en beschermd is tegen schimmels, zwammen en ongedierte. Ook op gebied van brandveiligheid scoort een houtskeletconstructie.

Voor elke bouwstijl

Wil je bouwen in houtskelet, dan geniet je van een maximale architecturale vrijheid. Welke bouwstijl je ook wenst, alles is mogelijk. Er zijn zo goed als geen beperkingen op vlak van vorm, indelingen en afwerkingen. Niet aan de binnenkant en ook niet aan de buitenkant. Zo wordt je woning volledig naar jouw wens afgewerkt. Ontdek voltooide LivingWood projecten

Heb je interesse in houtskeletbouw? Maak gerust een afspraak en laat je inspireren door onze kijkwoningen. Tip: vraag je gratis ideeënboek aan en ontdek meer dan 1500 realisaties

In samenwerking met LivingWood

Meer nieuws van LivingWood

GRATIS Nieuwsbrief