Bouwplannen? Ontdek de energiezuinige woning met houtskelet!

Welke bouwmethode kies jij voor je nieuwe woning? Denk ook eens verder dan de traditionele woning met baksteen. Zo heeft een woning met houtskelet interessante voordelen. Bouwen met hout gaat snel en je woning is beter geïsoleerd voor hetzelfde geld. Ontdek alle troeven van LivingWood!

Snel bouwproces

De bouw van een woning met houtskelet verloopt anders dan die van een traditionele woning. Zo worden de wanden en vloeren vooraf gemaakt in een atelier. Alles is op maat, dus de montage op de werf gaat snel. Het volledige bouwproces, van de eerste spadesteek tot de afwerking duurt maar 4 tot 6 maanden. Bij een woning of villa met houtskelet kun je dan ook snel intrekken en zo besparen op huurkosten.

Uitstekende isolatiewaarde

Omdat hout goed isoleert (tot 15 keer beter dan beton) blijft de warmte in de winter beter binnen. Je profiteert van een gunstig E-peil en je bespaart op je energiefactuur. Tegelijkertijd geniet je van een aangenaam binnenklimaat.

Budgetvriendelijk

Een woning met houtskelet is niet duurder dan een traditionele woning uit baksteen, terwijl die wel beter geïsoleerd is. Op die manier behoudt de woning met houtskelet langer zijn waarde.

Vrijheid qua stijl en afwerking

Wie zegt dat je woning met houtskelet er ook als een houten woning moet uitzien? Dat is absoluut niet zo! Zowel voor de gevelbekleding als de ramen en deuren heb je keuze te over. Het interieur kan klassiek of superstrak modern. Volg dus je smaak en stijl voor een heerlijk thuisgevoel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk inspirerende realisaties of bezoek een kijkwoning.

Duurzaam en ecologisch

Hout is een duurzaam materiaal. Heeft het hout een FSC of PEFC-label, dan zit je goed want je weet: dit hout komt uit een duurzaam beheerd bos. De gewonnen bomen worden streng geselecteerd en er wordt gezorgd voor de aanplanting van nieuwe bomen. De verwerking en het transport van hout vraagt bovendien weinig energie.

Wooncomfort

De dunne maar isolerende wanden van een woning met houtskelet voelen nooit koud aan. Omdat hout goed isoleert, zijn je kamers snel op temperatuur. Ook de goede akoestiek draagt bij tot je wooncomfort.

Bouwmethode van de toekomst

De vele voordelen - waaronder de hoge isolatiewaardes en de lange levensduur - maken van houtskelet de bouwmethode van de toekomst. Maak kennis met gezinnen die voor houtskeletbouw hebben gekozen.

Kijk uit naar een specialist, LivingWood bijvoorbeeld!

Interesse in een woning of villa met houtskelet? Kijk dan uit naar een gespecialiseerde firma. LivingWood hanteert een totaalaanpak. Van het ontwerp, de vergunningen, de voorbereidende grondwerken en het houtskelet tot en met de afwerking. De firma levert op alle vlakken maatwerk. Je krijgt alle nodige begeleiding voor de materiaalkeuze, het opstellen van het bouwdossier en de EPB-verplichtingen, voor een zorgeloos traject. Tip: vraag gratis het ideeënboek aan en doe inspiratie op voor je droomwoning.

Vragen over houtskeletbouw? Of benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak. 

 

In samenwerking met LivingWood

Meer nieuws van LivingWood

Kiezen voor een woning met houtskelet: wat mag ik verwachten?

Heb je interesse in een woning in houtskeletbouw?

Houtskeletbouw, een slimme keuze voor het nieuwe wonen

Gaan we bouwen, dan denken we vaak aan de traditionele bouwmethode met steen.

GRATIS Nieuwsbrief