Een koeler huis? Dankzij isolatie in een houtskeletbouw woning!

Onze zomers zijn steeds heter. Bij een hittegolf zoeken we graag de verkoeling binnen op. Maar in huis kunnen de temperaturen ook aardig oplopen. Hoe breng je koelte in je nieuwe huis? Dankzij een slimme bouwmethode en isolatie! Kom er snel meer over te weten.

Energieprestaties woning

Ga je bouwen, dan hou je bij de ontwerpfase in het begin van het bouwproces best al rekening met de nodige energieprestaties van je woning. Denk aan de bouwmethode, de te gebruiken constructie- en isolatiematerialen, de oriëntatie van de leefruimtes en de glaspartijen van de ramen, …

Beheers de zon

Zonnewarmte voel je meestal door de ramen naar binnenkomen. Hou daarom de zon tijdens de hete dagen buiten met rolluiken, screens, gordijnen enzovoort. Zo zal je woning al minder snel opwarmen. Maar ramen zijn slechts een deel van de buitenschil van onze woning. Ook de gevels en het dak laten uv-stralen door en warmen je woning op. Ook die warmte kun je beperken: door te kiezen voor houtskeletbouw en de juiste isolatie. Lees de tips over duurzaam bouwen.

Houtskelet thermisch isolerend

Hout neemt geen omgevingswarmte op maar isoleert van nature zeer goed. Hierdoor is het binnen een houtskeletbouwwoning in de zomer heerlijk fris en blijft de warmte in de winter goed binnen. En bespaar je op heel wat op energiekosten. Ontdek alle voordelen van houtskeletbouw.

Het juiste isolatiemateriaal

Niet alleen de houten constructie van een houtskeletwoning maakt deel uit van de oplossing. Ook isolatie is zeer belangrijk. Kies je isolatiemateriaal waarmee je de wanden van je woning gaat isoleren zorgvuldig uit. Kijk niet alleen naar de isolatiewaardes van het materiaal maar ook naar de faseverschuiving. Een hogere faseverschuiving betekent dat het materiaal langer warmte buiten houdt. Zo kan bepaald isolatiemateriaal de warmte van buiten twee keer langer buitengehouden tijdens de warme zomerdagen.

Denk ook aan de isolatie van het buitenschrijnwerk. Hoe meer luchtdicht je woning is, hoe minder warmte er verloren gaat zodat je kunt genieten van het nodige comfort. Laat je inspireren door enkele realisaties in houtskeletbouw.

Verkoelende technieken

Ook de nodige koelende technieken zoals een airconditioning of warmtepomp met koelfunctie kunnen helpen om het in huis tijdens de warme dagen aangenaam fris te houden.

Heb je interesse in een woning in houtskeletbouw? Doe inspiratie op in de infobrochure, vraag informatie of maak een afspraak.

In samenwerking met Dewaele Woningbouw

Meer nieuws van Dewaele Woningbouw

Ontdek kijkwoningen en krijg een individuele rondleiding op 26 september!

Heb je bouwplannen en wil je weten wat er voor jouw budget mogelijk is?

Duurzaam bouwen? Kies voor houtskeletbouw!

Wil je comfortabel wonen en daarbij rekening houden met het milieu, dan wil je duurzaam bouwen.

Houtskeletbouw: in 10 stappen naar de sleutel van je woning

Wil je duurzaam bouwen? De houtskeletwanden van een woning met houtskelet isoleren perfect.

GRATIS Nieuwsbrief