Duurzaam bouwen? Kies voor houtskeletbouw!

Wil je comfortabel wonen en daarbij rekening houden met het milieu, dan wil je duurzaam bouwen. Je streeft dan niet alleen naar een zuinig energie- en watergebruik, maar je kiest al vóór de bouwwerken starten voor een gezonde, ecologische bouwmethode en -materialen. Hoe je dat precies aanpakt en met welke ingrepen of technieken je moet rekening houden om duurzaam te bouwen, leggen we je graag uit.

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen is in de eerste plaats rekening houden met energiezuinigheid, maar het gaat nog verder dan dat. Het gaat ook om de locatie en oriëntatie van je woning, een goed ontwerp met een optimale indeling, de keuze van hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke en hernieuwbare materialen. Duurzaam bouwen is met andere woorden een totaalaanpak om je goed te voelen in een woning waar je levenslang wil blijven wonen. In alle comfort.

Hoe kan je duurzaam bouwen?

Wil je jouw ecologische voetafdruk verkleinen, dan maak je met houtskeletbouw de beste keuze. Naast het milieuvriendelijke karakter van hout, is ook de hoge kwaliteit op vlak van energieprestaties, stevigheid en luchtdichtheid een belangrijke reden waarom deze bouwmethode aan populariteit wint.

TIP: Heb je bouwplannen en ben je benieuwd hoe jouw duurzame thuis er kan uitzien volgens jouw wensen en budget? Kom zeker vroeg genoeg bij ons langs, zelfs zonder concrete plannen of bouwgrond, samen bekijken we alle mogelijkheden voor jouw woning.

Wil je duurzaam bouwen? Ontdek hier waarom Houtskeletbouw een goede keuze is! 

In samenwerking met Dewaele Woningbouw

Meer nieuws van Dewaele Woningbouw

Ontdek kijkwoningen en krijg een individuele rondleiding op 26 september!

Heb je bouwplannen en wil je weten wat er voor jouw budget mogelijk is?

Een koeler huis? Dankzij isolatie in een houtskeletbouw woning!

Onze zomers zijn steeds heter. Bij een hittegolf zoeken we graag de verkoeling binnen op.

Houtskeletbouw: in 10 stappen naar de sleutel van je woning

Wil je duurzaam bouwen? De houtskeletwanden van een woning met houtskelet isoleren perfect.

GRATIS Nieuwsbrief