De energiezuinige woning met houtskelet: ontdek de bouwformule die bij je past

Gepubliceerd op 08 January 2020

Interesse in een energiezuinige woning met houtskelet? Dan is het goed om te weten dat er diverse bouwformules mogelijk zijn. Zo kun je kiezen voor een totaalaanpak. Dan levert de bouwfirma een volledige afgewerkte woning op. Maar er zijn ook formules waarbij je bepaalde werken zelf uitvoert. Ontdek ze snel. 

Drie veelvoorkomende bouwformules

Ga je een nieuwe woning bouwen? En is energiezuinig en duurzaam bouwen voor jou een prioriteit? Met een woning uit houtskeletbouw profiteer je van een doorgedreven isolatie, luchtdichtheid en energiezuinigheid. Bovendien kun je de mate van afwerking zelf kiezen. We stellen je drie veelvoorkomende bouwformules voor:

1. Enkel het houtskelet

Kies je voor een woning waar de bouwfirma enkel het houtskelet plaatst? Dan ben je een echte doe-het-zelver! Dewaele produceert en plaatst het geraamte en de ramen om een wind- en waterdichte woning te creëren. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen de ramen zelf te plaatsen. De rest van de afwerking wordt voorzien door de bouwheer.

2. Gesloten ruwbouw

Kies je voor de formule ‘gesloten ruwbouw’, dan staat Dewaele niet alleen in voor het houtskelet en de ramen, maar worden ook alle grondwerken, dakwerken en gevelafwerkingen voorzien. Zo is je woning meteen klaar om aan de technieken en andere afwerkingen te beginnen.

3. Houtskeletbouw sleutel-op-de-deur

Dewaele kan je woning ook volledig afgewerkt afleveren. Denk maar aan ramen en deuren, vloeren, binnendeuren, keuken, sanitair, aansluitingen … De woning wordt volledig instapklaar opgeleverd. Benieuwd? Ontdek hoe het bouwproces verloopt, bekijk inspirerende realisaties online of bezoek een kijkwoning.

Andere bouwmogelijkheden

Naast deze drie veelvoorkomende bouwformules, kun je voor een tussenvorm kiezen, volledig op jouw maat. Wil je als bouwheer bijvoorbeeld enkel de elektrische installatie voor je rekening nemen? Dat kan! Informeer je vrijblijvend over de mogelijkheden.

Graag meer info over een houtskeletbouw, BEN-woning of passiefhuis op maat? Vraag je gratis brochure aan of maak een afspraak met Dewaele voor vrijblijvend advies. Je vindt Dewaele ook op Bouw & Reno, van 11 t.e.m. 19 januari in Antwerp Expo. Vergeet je bouwplannen niet mee te nemen!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan