Vraag naar milieuvriendelijke woningen stijgt

De Vlaamse overheid legde normen op om vanaf 2021 een E-peil 30 te halen. Arkana scoort nu al beter en pakt het heel grondig aan.

Arkana, onderdeel van B&R Bouwgroep in Arendonk, biedt volledige begeleiding aan vanaf het ontwerp tot bij de oplevering van een instapklare woning.

Dankzij de samenwerking van het bouwteam, bekomt u een ontwerp met een doordachte architectuur en een open ruimtegevoel. Bekijk inspirerende realisaties.

Verder zijn onze speerpunten: doorgedreven isolatie, luchtdichting, zonwering, maar ook hernieuwbare technieken zoals een warmtepomp, zonnepanelen, ventilatie met warmterecuperatie, enzovoort.

De overheid legt BEN-eisen op, en vanaf 2021 moet dat een E-peil 30 zijn. Arkana haalt nu al een veel lager E-peil en scoort dus heel goed. Ontdek hoe Arkana aan deze score komt.

Toekomst

Arkana startte zowat tien jaar geleden met het bouwen van BEN-woningen. We hadden al ervaring met passiefwoningen waar de luchtdichtheid, isolatie en gecontroleerd ventileren ook cruciale factoren zijn. Die kennis hebben we geoptimaliseerd naar de lage energiebouw. Leer meer over de aanpak van Arkana.

BEN-woningen zijn toekomstgericht, maar je moet de normen goed toepassen. In principe kan je een woning die niet optimaal of volgens verouderde principes is opgebouwd, voorzien van voldoende zonnepanelen, en zo de BEN-norm halen. Dat willen we niet. We vertrekken van de basis. Zo zorgen we voor een optimale isolatieschil, heel goed schrijnwerk en voldoende luchtdichting. We hebben dus weinig energie nodig. Wat we toch nodig hebben, vangen we op met zonnepanelen of een warmtepomp. De ervaring leert dat onze klanten die grondige aanpak verwachten en op prijs stellen. Lees getuigenissen van klanten.

Comfort

Arkana stelde vast dat BEN-bouwen vanuit de goede basisprincipes, een positieve impact heeft op comfort en leefbaarheid in de woning.

In onze BEN-woningen blijft de temperatuur in de woning stabiel, is er altijd goede lucht, en dit met een minimaal aandeel energie dat we hiervoor nodig hebben. Ontdek uiteenlopende realisaties en doe inspiratie op.

Interesse in een project met Arkana? Maak een afspraak met een bouwconsulent en leer meer over onze aanpak.

In samenwerking met Arkana

Meer nieuws van Arkana

Interesse in lage-energiewoning? Kom naar de Arkana open-werf-dagen!

De enorme isolatiemogelijkheden en het luchtdicht bouwen maakt van houtskeletbouw dé bouwmethode

Houtskeletbouw: meer comfort dan een traditionele woning voor hetzelfde prijskaartje

Droom je van een woning in houtskelet, maar ben je bang dat dit te duur is? Geen zorgen.

Volop architecturale vrijheid dankzij houtskeletbouw

Je hebt bouwplannen en overweegt houtskeletbouw.

Veelgestelde vragen over houtskeletbouw

Wil je weten wat een houtskeletbouw precies inhoudt?

GRATIS Nieuwsbrief