Volop architecturale vrijheid dankzij houtskeletbouw

Gepubliceerd op 14 March 2019

Je hebt bouwplannen en overweegt houtskeletbouw. Toch twijfel je nog: wat is er mogelijk qua stijl en afwerking? Heel veel, zo blijkt!

Carte blanche

Kies je voor houtskeletbouw, dan zijn er quasi geen architecturale beperkingen. Alle stijlen zijn mogelijk: modern, klassiek, landelijk ... Hou je van een ruimtelijk gevoel? Prima, want houtskeletbouw past perfect bij een open architectuur met veel natuurlijk licht en een maximale ruimtebeleving. Doordat een houten structuur lichter is dan een traditionele structuur kun je voor hetzelfde budget een meer gevarieerde architectuur realiseren. Benieuwd? Bekijk inspirerende projecten en ontdek alle voordelen van houtskeletbouw.

Het kostenplaatje

Mooi, maar hoe zit het met de prijs? De prijs van een woning in houtskeletbouw is vergelijkbaar met die van een traditionele gemetste woning, maar je krijgt meer wooncomfort voor dezelfde prijs. Zo geniet je van een aangenaam binnenklimaat dankzij goede isolatie. De houten binnenstructuur van houtskeletbouw biedt alle ruimte en mogelijkheden voor doorgedreven isolatie. In vergelijking met traditionele woningbouw komen koudebruggen veel minder voor. Bovendien garandeert hout dankzij de cellenstructuur al een hogere isolerende waarde in vergelijking met baksteen. Dat merk je op je energiefactuur! Ontdek de mogelijkheden voor een energiezuinige woning.

Snel klaar

Wil je liefst zo snel mogelijk intrekken? Ook wanneer het gaat over oplevertermijnen heeft de woning met houtskelet een streepje voor. De realisatie van een houtskeletwoning in vergelijking met een traditionele woning neemt slechts de helft van de tijd in beslag. Een houtskelet neemt amper bouwvocht op, waardoor de binnenmuren meteen klaar zijn voor verdere afwerking.

Zonder zorgen

Kies je voor een sleutel-op-de-deur aanpak, dan ben je zeker van totaalbegeleiding doorheen het volledige traject. Kijk wel uit naar een specialist voor een intensieve begeleiding en een persoonlijke aanpak op maat. Meer weten? Vraag je gratis brochure aan.

Neem een kijkje in een houtskeletwoning

Stap binnen in de BEN-woning met houtskelet van de familie Cornelis in Merksplas. De landelijk gelegen hoeve herbergt een ruime gezinswoning voorzien van uitzonderlijk veel licht. Bekijk de 360° reportage.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Of graag een afspraak voor een werfbezoek bij een woning in opbouw? Maak je afspraak online.