Opendeurweekend: maak een afspraak voor jouw werfbezoek aan een energiezuinig project

Gepubliceerd op 09 Maart 2021

Wens je advies, of wil je graag een energiezuinige woning in opbouw bezoeken? Een persoonlijke afspraak met je bouwadviseur via videocall of op locatie maakt je wegwijs in het toekomstige pand. Natuurlijk kan je ook langskomen tijdens de Arkana opendeurweekends, maar vergeet je dan zeker niet in te schrijven.

Ontdek het project in Antwerpen

Opendeurweekend Antwerpen

Deze halfopen eengezinswoning past zich als een puzzelstuk in haar omgeving in. Er is een gedeeltelijke aansluiting met het gabarit van de naastgelegen woning, wat getuigt van een streven naar een harmonieus en evenwichtig straatbeeld. 

Het programma van de lage-energiewoning is volledig voorzien op maat van het grote gezin. Er werd geopteerd voor maximale natuurlijke lichtinval waarbij het gelijkvloers in één rechte lijn contact maakt met zowel de voor- als achtertuin. 

Het hellend dakoppervlak is binnenin voelbaar door de toevoeging van een vide met een exuberant dakraam. Dit gegeven maakt dat er ook een driedimensionale connectie wordt gecreëerd waarbij alle niveaus betrokken zijn. 

Benieuwd naar deze halfopen eengezinswoning? Breng een bezoekje tijdens het opendeurweekend van 13-14 maart tussen 10u en 17u. Maak je afspraak online en vermeld het project en je voorkeurstijdslot.

Op werfbezoek in Beerse

Opendeurweekend Beerse

Deze vrijstaande eengezinswoning is compact en functioneel ontworpen. In het kader van levenslang wonen werd op het gelijkvloers een doucheruimte voorzien met aansluitend een polyvalente ruimte die in de toekomst kan fungeren als slaapkamer. 

Er werd gezocht naar een hoge graad van compactheid waarbij ruimte wordt gecreëerd met de wanden. Ook de open trap werd functioneel ontworpen met een ingewerkt bureau. De trap breekt en verbindt de ruimte als speels element en haalt extra licht binnen. 

Een aandachtspunt was het minibusje van de opdrachtgevers. Omwille van roestvrije onderdelen diende een inpandige garage te worden voorzien. De garage huist eveneens de technieken en is opgetrokken langs een functionele opbergwand die terugkomt in de keuken. 

De woning is aan de voorzijde bijna volledig gesloten en opent zich naar de tuin in het oosten, het zuiden en het westen. Op die manier genereer je doorheen het hele jaar maximale zonnewinst. 

Nieuwsgierig? Ontdek dit project het tijdens het opendeurweekend van 20-21 maart tussen 10u en 17u. Maak je afspraak online en vermeld het project en je voorkeurstijdslot. 

Benieuwd hoe deze projecten er in het echt uitzien? Maak online een afspraak waarin je vermeldt welke woning je wil bezichtigen en het tijdstip waarop je liefst langskomt. Liever op een ander moment een nieuwbouwwoning in uitvoering bezoeken? Bekijk wat mogelijk is met je bouwexpert.