Kiezen voor een woning met houtskelet: wat mag ik verwachten?

Gepubliceerd op

Ben je op zoek naar een andere bouwmethode voor je nieuwe woning dan traditioneel metselwerk? Dan is houtskeletbouw misschien iets voor jou. Hiervoor doe je best beroep op een gespecialiseerde bouwfirma. Wat mag je hiervan verwachten? Ontdek meer over de voordelen van houtskeletbouw en een unieke professionele aanpak.

Waarom houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is aan een opmars bezig en heeft talrijke voordelen. Nu we energiezuiniger moeten bouwen is hout als bouwmateriaal een ideale keuze. Het is namelijk van nature een betere isolator dan baksteen, en je kunt hiermee doorgedreven en luchtdicht isoleren. Met houtskeletbouw kun je architecturaal alle kanten uit, welke stijl je ook wenst. Dankzij de droge bouwmethode kan je woning snel opgebouwd worden. Een woning in houtskelet is niet goedkoper, maar je krijgt er voor dezelfde prijs wel meer voor terug.

Verschillende stijlen om te zien

Elke woning in houtskelet is uniek. Heb je interesse in deze bouwmethode maar weet je nog niet precies wat je wilt? Laat je dan inspireren door enkele realisaties. Verken nu ook in 3D de mogelijkheden en wandel virtueel door de woningen. Benieuwd wat anderen van hun project vinden? Lees de getuigenissen. Graag meer informatie? Neem contact op met een bouwconsulent.

Ambitieus energiezuinig

Houtskeletbouw is een energiezuinige bouwmethode. Hoe ver je hierin gaat kies je zelf. Ga je voor een lage-energiewoning, een BEN-woning, een passiefhuis of een nul-energiewoning?

Houtskeletbouw met unieke ‘sleutel-op-de deur’-formule

Als je aan sleutel-op-de-deur denkt, dan denk je misschien aan standaardontwerpen, beperkte keuzevrijheid en een standaardaanpak. Het kan ook anders: met een intensieve totaalbegeleiding, een persoonlijke aanpak op maat en flexibiliteit doorheen het hele proces. Je houtskeletwoning wordt uiteindelijk tot in de puntjes verzorgd en bewoonbaar opgeleverd helemaal naar jouw wens. Ontdek de unieke sleutel-op-de-deur formule.  

In 7 stappen naar jouw houtskeletwoning

Houtskeletbouw is maatwerk. Klop daarom aan bij een gespecialiseerde firma met kennis van zaken. Zo ben je zeker van een kwaliteitsvol resultaat. Laat je begeleiden in het vinden van de aanpak die het best past bij jouw project. Het bouwproces verloopt ruwweg in 7 stappen.

1. Verkenningsgesprekken

Alles begint met een goed verkennend gesprek (of meerdere). Zo krijgen zowel bouwheer als bouwfirma een beter beeld. Je bespreekt samen de voordelen en mogelijkheden van houtskeletbouw; je dromen, verwachtingen, wensen, budget; hoe energiezuinig je wilt bouwen, enzovoort. Op basis van de gewonnen informatie kan een inhoudelijk bouwprogramma opgesteld worden en kan er gezocht worden naar de juiste architect voor jouw project. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een bouwconsulent houtskeletbouw.

2. Begeleiding bij de architect

Beschik je nog niet over bouwgrond? Dan krijg je, als je dat wilt, advies bij de geplande aankoop ervan. Doe beroep op expertise en analyse van bijvoorbeeld: oriëntatie, draagkracht, grondwaterstand, enzovoort. Je persoonlijke bouwconsulent vergezelt je in de gesprekken van de architect en eventuele interieurarchitect, zodat de continuïteit doorheen het project gegarandeerd is. Ook het budget wordt hierbij bewaakt zodat het ontwerp binnen de financiële mogelijkheden passen.

3. Advies technieken

Ook de te gebruiken technieken: ventilatie, verwarming en koeling worden parallel besproken in het ontwerpproces zodat de ambities voor energiezuinig bouwen zeker bereikt worden.

4. Ondersteuning materiaalkeuzes

Je bouwconsulent helpt je ook bij de keuze van het nodige materiaal. Bovendien kun je de inrichting van bijvoorbeeld de badkamer of keuken zelf kiezen in alle vrijheid en flexibiliteit. Daarbij krijg je een gedetailleerd zicht op de kosten. Kies je voor een binnenhuisarchitect, dan wordt de afwerking binnen ook tot in de kleinste details besproken en uitgewerkt.

5. Planning van het bouwproces

Staat het ontwerp op punt dan kan het project er gepland worden en wordt alles nog eens grondig overlopen.

6. Werfopvolging

Tijdens de uitvoering van je project wordt deze van begin tot einde zorgvuldig opgevolgd door een vaste werfleider. Je kunt hier ook altijd terecht met vragen. De architect controleert onafhankelijk de kwaliteit tijdens de werfvergaderingen.

7. Oplevering en naservice

Is je houtskeletwoning klaar? Dan wordt hij opgeleverd en krijg je de sleutel. Ook na de oplevering kun je terecht bij je houtskeletbouwer. Heb je een vraag of zit iets je dwars? Je kunt terecht bij je vaste werfleider die je bouwproject technisch tot in de kleinste details kent.

Heb je interesse in houtskeletbouw? Maak gerust een afspraak voor binnenkort en laat je inspireren door uiteenlopen realisaties.