Houtskeletbouw: meer comfort dan een traditionele woning voor hetzelfde prijskaartje

29/11/2019

Droom je van een woning in houtskelet, maar ben je bang dat dit te duur is? Geen zorgen. Ontdek hoe je met hetzelfde budget als van een bakstenen woning kunt genieten van zoveel meer.

Woning in houtskelet te duur?

Overweeg je houtskelet als bouwmethode voor je nieuwbouwwoning of aanbouw, maar ben je bang dat dit niet binnen je budget past? Dan kan je je wel eens vergissen. Oké, een huis in houtskelet is niet goedkoper dan een traditionele woning in baksteen. Maar het hoeft ook niet duurder te zijn! Met houtskeletbouw geniet je namelijk van meer wooncomfort aan dezelfde prijs.

1. Beter geïsoleerd

De bakstenen nieuwbouwwoningen van vandaag de dag krijgen sowieso een dikke laag isolatie aangemeten. Maar steen isoleert minder goed dan hout. Hout heeft een unieke cellenstructuur, waardoor de warmte in een houtskeletwoning beter behouden wordt. Bovendien komen koudebruggen veel minder voor. Daarnaast biedt een woning in houtskeletbouw meer ruimte en mogelijkheden om nog beter te isoleren. Ontdek meer over energiezuinig bouwen met houtskelet.

2. Meer architecturale mogelijkheden

Houtskeletbouw is een lichte bouwtechniek, waardoor er niet zo’n zware fundering nodig is. Beton kost wel wat, dus daar bespaar je alvast. Daarnaast kun je met houtskelet ook bouwen op minder draagkrachtige gronden. Houtskelet is geen synoniem voor ‘chalet’. Je hebt eindeloze architecturale vrijheid. Een woning in houtskelet kan namelijk in verschillende stijlen gebouwd worden. Laat je inspireren door talrijke realisaties.

3. Zo geplaatst

Als je bouwt met houtskelet kun je sneller beginnen met de afwerking. Want in vergelijking met een woning in baksteen is je huis in de helft van de tijd gebouwd. Bovendien is de droogtijd van houtskelet niet zo lang, want het neemt amper bouwvocht op. Plan je housewarming al maar!

Behoud de controle op je bouwbudget

Alles start met een goed doordacht plan. Doe eerst inspiratie op bij andere projecten. Zo weet je ongeveer wat je wilt. Pak je het slim aan, dan kun je al veel besparen. Betrek bijvoorbeeld de aannemer die de werken gaat uitvoeren in de ontwerpfase. Zo weet je hoe je je woning efficiënt en budgetvriendelijker kunt laten bouwen. Vraag vooraf ook raad aan een EPB-coördinator, zodat je ontwerp voldoet aan alle energie-eisen. Kies ook voor een goede totaalbegeleiding waarbij men rekening houdt met je budget. Ontdek alle tips om je bouwbudget onder controle te houden.

Sleutel-op-de-deur anders bekeken

Wat is het toppunt van comfortabel en duurzaam bouwen? Zorgeloos bouwen! Je droomwoning die volledig afgewerkt wordt opgeleverd, naar jouw smaak en wensen, zonder dat jij de volledige organisatie op je schouders hebt moeten dragen. Dankzij een totaalbegeleiding tijdens een uniek sleutel-op-de-deur concept zie je je bouwproject groeien zonder zorgen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Interesse in een woning in houtskelet en benieuwd naar het eventuele kostenplaatje voor jouw project? Laat je inspireren door de infobrochure of maak een afspraak online.

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.