Houtskeletbouw, een slimme keuze voor het nieuwe wonen

Gepubliceerd op

Het traditionele bouwen met baksteen is lang niet meer de enige bouwmethode. Nu we steeds meer op zoek gaan naar kwalitatieve manieren van bouwen, wint houtskeletbouw aan populariteit. Deze methode past perfect bij de nieuwe manier van wonen. Maak kennis met de vele voordelen.

Jouw favoriete bouwstijl

Droom je van energiezuinige woning met een open structuur en veel licht? Dat kan. Met houtskeletbouw profiteer je van een grote architecturale vrijheid. De bouwmethode sluit perfect aan bij de hedendaagse wensen, vereisten en bouwstijlen. Modern, klassiek, landelijk … alles is mogelijk. Ook zijn er zo goed als geen beperkingen op vlak van vorm, indelingen en afwerkingen. Je woning wordt volledig naar wens gebouwd. Laat je inspireren door enkele realisaties.

Hoge isolatiewaardes

Een woning in houtskelet voldoet prima aan de hedendaagse isolatienormen. De houten structuur gecombineerd met isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter goed vastgehouden wordt. Een energiezuinige topper dus! Maar ook op vlak van akoestische isolatie scoort dit type woning goed. Dankzij de hoge luchtdichtheid geniet je van een betere geluidsisolatie. Contactgeluiden tussen verdiepingen worden opgevangen door op de verdiepingsroosters een zwevende chape te plaatsen op een akoestische isolatie.

Ecologisch verantwoord

Luchtdichtheid en isolatie staan centraal bij houtskeletbouw. Door energiezuinig en doordacht te bouwen, geniet je van optimaal wooncomfort, een gezond leefklimaat, een verlaagde maandelijkse energiefactuur en een hogere doorverkoopwaarde van je woning.
Kiezen voor houtskeletbouw is dan ook kiezen voor de toekomst. Hoe energiezuinig je wilt bouwen, kies je zelf: een lage energiewoning, BEN-woning, passiefhuis of een nul-energiewoning.

Snel geplaatst zonder bouwvocht

Het houten skelet van een woning in houtskelet wordt vooraf in een droog en verwarmd atelier voorbereid. De montage van de geprefabriceerde elementen tot een winddichte structuur ervan neemt slechts een tweetal weken in beslag. Hierdoor komt er nauwelijks bouwvocht bij te kijken en wordt de woning amper blootgesteld aan regen en wind. De bouwtijd is in vergelijking met een traditionele woning slechts de helft. De binnenmuren zijn meteen klaar voor verdere afwerking en je kunt zo in je woning gaan wonen. 

Interesse in houtskeletbouw voor je toekomstige woning? Laat je inspireren door de realisaties in 2D en 3D of door de infobrochure. Meer informatie nodig? Laat je adviseren door een bouwconsulent.