Enkele voordelen van houtskelet

Gepubliceerd op 13 February 2018

Denk je na over een houtskeletbouw? We zetten enkele voordelen op een rij!

Energiezuinig

De houten binnenstructuur biedt veel meer ruimte en mogelijkheden om maximaal te isoleren. Bovendien komen thermische onderbrekingen – de zogeheten koudebruggen of koudeknopen – veel minder voor dan bij traditionele woningen. Op zichzelf heeft hout – in tegenstelling tot baksteen – dankzij zijn cellenstructuur al sterk isolerende eigenschappen.

Luchtdicht voor een ideaal wooncomfort

Door luchtdicht te bouwen voorkomt u luchtlekken, die zorgen voor ongecontroleerde energieverliezen, zodat het ventilatiesysteem optimaal kan werken.

Droge bouwmethode

Het hart van het huis – het houten binnenskelet – bereiden we voor in een droog en verwarmd atelier. De montage op de werf duurt slechts een tweetal weken zodat de ruwbouw amper wordt blootgesteld aan weer en wind. Reeds bij de oplevering is een Arkana woning optimaal geconditioneerd.

Eindeloze architecturale mogelijkheden

De lichtheid van de constructie levert u een besparing op voor een minder zware fundering.  Ook voor minder draagkrachtige gronden kan houtskeletbouw een oplossing zijn. Houtskeletbouw hangt niet samen met een specifieke bouwstijl. Modern of klassiek, alles kan.

Snelle bouwtijd, meteen instapklaar

Een houtskeletwoning is de helft sneller realiseerbaar dan een traditionele woning. Bovendien heeft uw nieuwbouwwoning amper bouwvocht opgeslorpt. De binnenmuren zijn meteen klaar om te schilderen of verder af te werken volgens uw persoonlijke wensen.

Prima isolatie tegen geluid van buitenaf

Hout(skeletbouw) haalt veel hogere waardes voor geluidsisolatie dan bakstenen. Storende geluiden – bijvoorbeeld verkeer op een drukke baan – blijven waar ze horen: buiten. Verhogen van de luchtdichtheid zorgt automatisch voor een verhoogde geluidsisolatie.