Waarom steeds meer bouwers kiezen voor een prefabwoning in beton

26/01/2024

Prefab constructies in beton winnen in België aan populariteit. Strakke, minimalistische woningen zijn helemaal van nu. Bovendien heeft betonbouw heel wat in zijn mars om aan de normen en voorkeuren van vandaag en - vele jaren daarna - te voldoen. Waarom is prefabbetonbouw een slimme keuze? Ontdek de ijzersterke voordelen en mogelijkheden van deze hedendaagse bouwmethode. 

Je woningwensen snel in vervulling

Droom je van een woning met een strakke, moderne uitstraling? Die liefst zo snel mogelijk gebouwd kan worden? Dat treft! Met prefabbetonbouw kun je al na drie maanden je gesloten ruwbouw  bewonderen. De betonnen vloerplaten en wanden worden namelijk vooraf in de fabriek gefabriceerd en kant-en-klaar op de bouwwerf geleverd en geplaatst. Geen last van oponthoud door regenbuien, vrieskou en sneeuw. Zo snel kan het gaan!

Een sterk ontworpen woning

Prefabbeton geeft je ook veel ontwerpvrijheid. Strakke, hedendaagse, minimalistische vormen en grote open ruimtes met zo weinig mogelijk dragende binnenmuren, zijn dankzij de sterke betonnen structuren en grote overspanningen makkelijk te creëren. Fan van de gladde, betonnen wanden? Deze hoef je niet te bepleisteren maar kun je ook meteen overschilderen, behangen of zo behouden. Bovendien kun je nog spelen met het interieur en kamerverdeling. Krijgt het gebouw later een andere functie? Dan kan de indeling makkelijk worden aangepast. Lees meer over prefab woningbouw.

Niet alleen privéwoningen maar ook kantoren, praktijken, handelspanden(leef)kelders en appartementen kunnen met prefabbeton gecreëerd worden.

Energiezuinigheid en duurzaamheid troef

Met een woning in prefabbeton geniet je nu al van een thuis gebouwd voor de toekomst. Prefabbetonwoningen zijn zeer energiezuinig en hebben dus een optimaal E-peil en S-peil. Ze hebben een hoge thermische inertie, dit wil zeggen dat het beton door zijn massa de warmte goed capteert in de winter, en de koelte goed vasthoudt in de zomer. Zo geniet je altijd van een constante binnentemperatuur. Bovendien scoort beton zeer goed op de luchtdichtheidstest.

Maar ook andere elementen die de woning energiezuinig maken spelen mee zoals: de hoge isolatiewaarden, het principe van compact bouwen (kelder, gelijkvloers en verdieping), het slim gebruik van oversteken en zonwering, het gebruik van een warmtepomp met vloerverwarming, een ventilatiesysteem type D, het gebruik van zonnepanelen, zonneboiler en batterijpakket. Lees meer over energiezuinig bouwen met beton.

Kortom, een prefabwoning in beton past helemaal bij de wensen van de hedendaagse bouwheer. Wil je ook graag jouw moderne droomwoning laten ontwerpen? Laat je alvast inspireren door de realisaties en het gratis kijkboek, of breng een bezoekje aan een van de kijkwoningen. Heb je vragen of concrete plannen? Neem dan vrijblijvend contact op met Concrete House, professionals met meer dan 20 jaar ervaring in het bouwen van lage-energiewoningen in beton. 

In samenwerking met Concrete House

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.