Laat je inspireren door de veelzijdigheid van betonbouw, bezoek de energieneutrale kijkwoning in Olen

19/01/2023

Staat een moderne, strakke woning op je verlanglijst? Een duurzame woning waarmee je de uitdagingen van de toekomst aankan? Dan is een prefabwoning in beton misschien iets voor jou. Deze bouwmethode scoort bijzonder hoog op vlak van energiezuinig wonen. Welke troeven heeft betonbouw nog zoal in petto? Ga het ontdekken in Olen, in een van de kijkwoningen van Concrete House.

Je droomwoning in beton

Fan van een moderne bouwstijl? Een strak blokje met veel lichtinval? Dan biedt een woning in prefabbeton je heel wat mogelijkheden zoals een hedendaags, ruimtelijk design gecombineerd met energiezuinigheid én een snelle bouwtijd. Dankzij de hoge thermische inertie van het beton, een goede isolatielaag en optimale luchtdichtheid, geniet je ieder seizoen van een aangenaam binnenklimaat met constante temperatuur. Heerlijk toch? Bovendien heeft de woning een laag S-peil en een laag E-peil, positief voor je energierekening!  Lees meer over deze manier van bouwen.

Ontdek ook de energiezuinige voordelen van een prefab betonwoning.

Kijkwoning in Olen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren door enkele projecten. Bekijk hier enkele realisaties of ga zelf de sfeer opsnuiven in een van de kijkwoningen. In Olen bijvoorbeeld. Concrete House opende deze kijkwoning in 2021 en verwelkomt sindsdien iedere geïnteresseerde bezoeker. Vrij te bezoeken op zaterdag. De medewerkers lichten je graag het bouwsysteem en de materialen toe. Check hier de exacte data voor de kijkwoning in Olen en plan je bezoek. Hieronder noemen we enkele pluspunten van de woning, maar ga ze vooral ter plaatse ontdekken.

Duurzaamheid en natuurlijke lichtinval

De betonnen kijkwoning in Olen is met zijn E-peil van 5 en S-peil van 25 zeer energieneutraal. Bovendien is hij voorzien van de nieuwste energiezuinige technieken zoals een warmtepomp met vloerverwarming, zonneboiler en comfortsturing. De woning is zo gebouwd dat je er geniet van een optimale natuurlijke lichtinval, met aandacht voor oververhitting. Dit laatste wordt dankzij de inertie van beton tot een minimum beperkt.

Atypisch ontwerp

De woning kreeg een ander design dan de kijkwoning in Herent. Het atypische ontwerp combineert glad beton met natuurleien in de gevel wat het ook bijzonder maakt. De woning, zichtbaar van de afrit van de E313 in Herentals-Oost, is zeker een eyecatcher. Beton kan bovendien ook met andere duurzame materialen gecombineerd worden. Laat je inspireren door enkele gerealiseerde projecten.

Sfeervolle inrichting

Een woning in beton is helemaal niet saai en kil. De kijkwoning in Olen demonstreert dat dit perfect samengaat met een sfeervolle inrichting. De patio brengt natuurlijk licht tot in de kelder waar een slaapkamer met badkamer en polyvalente ruimte in werd ondergebracht. In het interieur werden lichte kleuren gecombineerd met warme aardse toetsen. Kom de sfeer opsnuiven, ontdek wanneer je de woning kunt bezoeken.

Stippel jouw bouwtraject uit

Zit een woning in beton je als gegoten? Volg het traject naar je nieuwe thuis. We schetsen even ruw hoe dit verloopt: Doe inspiratie op, vind een architect die je wensen op papier zet en bespreek samen het voorontwerp. Laat wat later je bouwaanvraagplan omzetten voor een gedetailleerde offerte. Je project wordt opgenomen in de planning van Concrete House, als de bouwvergunning verkregen is, kan men aan de slag. Reken op zo’n 3 maanden voor de ruwbouw. Daarna gaat men aan de slag met de afwerking, onder andere met energiezuinige technieken, en wordt je droomhuis gauw werkelijkheid. Interesse? Maak een afspraak en leg je ideeën voor aan de professionals.  

Wil je graag meer weten over prefab betonbouw? Ontdek de mogelijkheden om je droomwoning met dit duurzame materiaal te bouwen. Lees meer in de gratis infobrochure, en/of informeer je vrijblijvend met een bericht aan Concrete House. Meer voorbeelden ontdekken? Laat je inspireren door realisaties en/of bezoek ook de kijkwoning in Herent.

In samenwerking met Concrete House

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.