Waarom nú het moment is om zelf je plat dak te leggen

Meer en meer mensen gebruiken de extra tijd door de Corona-maatregelen om in hun huis en tuin te werken. Ook tijdens het zomerverlof wordt er aardig geklust. Misschien zijn je bijgebouwen toe aan een (nieuw) plat dak? Gebruik onze tips om zelf aan de slag te gaan met nieuwe dakbedekking.

Zelf een plat dak plaatsen: easy

Nog wat tijd om wat bij te klussen in deze Corona-tijden of in je verlof? Wat dacht je van het plaatsen van een nieuw EPDM-dak? Hiervoor heb je niet per se een dakwerker nodig. Het is zelfs een perfect klusje om zelf te doen! Je spaart eventuele plaatsingskosten uit en je betaalt enkel voor de professionele dakmaterialen. Bovendien is de factuur voor je nieuwe platte dak op maat is maar liefst tot 60% lager. Interesse? Vraag een vrijblijvende gratis offerte voor je EPDM dakbedekking aan.

Plat dak met EPDM-dakrubber

EPDM is een synthetisch rubber dat uv-bestendig is, een enorme elasticiteit heeft, bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen en een levensverwachting van 50 jaar heeft. Het membraan bestaat uit één stuk en is van zo hoge kwaliteit zodat het niet kan barsten of scheuren, je er op kunt lopen en geen tijd moet steken in onderhoud. EPDM is zowel voor een nieuw als een te renoveren dak geschikt, tenminste als de dakstructuur van je gebouw in goede staat is. Je EPDM dakbedekking kan bovendien ook op een bestaand roofingdak geplaatst worden. Lees antwoorden op andere veelgestelde vragen.

Tools voor een geslaagd resultaat

Om je EPDM-dakrubber te plaatsen heb je geen ervaring of opleiding nodig. Enkel een beetje handigheid en de juiste tools. Wat zijn die zoal? Eerst en vooral je EPDM dakmembraan in één stuk natuurlijk, maar ook alle benodigdheden zoals lijmen, kits en accessoires als dakrandprofielen, lichtkoepels, dakdoorvoeren, aansluiting voor afvoer, … Dit alles kun je dankzij de grote voorraad vlot na je bestelling ontvangen. Een eenvoudige montagefilm en handleiding zetten je op weg. Meer info nodig? Neem contact op voor advies. Benieuwd naar de hoeveelheid materiaal en een richtprijs? Gebruik dan een handige prijsindicator.

Het juiste materiaal

Je EPDM-rubberen dak verlijm je best volledig met een contactlijm, zowel op het loopvlak als de opkanten, tenzij het rubber achteraf belast wordt met keien, groendak of zware terrasplanken, dan kun je ook gedeeltelijk verlijmen. Gebruik geen corrigeerbare lijmen op waterbasis en breng de lijm zowel op de folie als op de ondergrond van het dak aan. Bestel je pakket en heb het juiste materiaal bij de hand. Neem telefonisch contact op voor meer info of vraag je vrijblijvende offerte aan.

Wil je ook graag zelf je plat dak met EPDM rubber plaatsen? Download het stappenplan zodat je weet wat je mag verwachten. Interesse? Vraag je gratis detailofferte aan, laat je bestelling leveren of kom je het veilig ophalen.

Stroop je mouwen op, kies een droge, licht-zonnige dag uit, en ga aan de slag!

In samenwerking met Easyroof

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Easyroof

Hoe zelf dakbedekking plaatsen op je plat dak?

Voor klussen aan je dak schakel je een dakwerker in, toch?

Plaats eenvoudig zelf je plat dak en bespaar

Je kent vast de zelfbouwpakketten voor verwarming, ventilatie, elektriciteit en sanitair.

GRATIS Nieuwsbrief