Verhuizen: zo verhuis je je energiecontracten makkelijk mee!

11/04/2023

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn er heel wat zaken te regelen. Sommige dingen stel je beter niet uit, zoals het overzetten van je energiecontracten. Ontdek hoe je je energiecontracten correct overzet naar je nieuwe adres adres en vraag hier je gratis verhuisgids aan. Naast tips & tricks bevat die een handige checklist, waarmee je geen enkele to do mist. Eenvoudiger wordt het niet!

Wie doet wat?

Je verplichtingen als voormalige of nieuwe bewoner

Als je verhuist, moet je je huidige energieleverancier tijdig op de hoogte brengen. Zo kan het contract in je oude woning afgesloten worden, en het energiecontract in de nieuwe woning verdergezet worden. Graag hulp bij het organiseren van je verhuis? Op deze webpagina krijg je een verhuischecklist. Zo vergeet je geen enkele instantie te verwittigen.

Tip: nog geen klant bij Luminus? Je verhuis is een ideaal moment om de voordelige energietarieven van Luminus te vergelijken. Bereken je prijs en beslis welk energieplan het best bij je nieuwe woning past.

Je verplichtingen als huurder of eigenaar

Ben je huurder en staat het contract op jouw naam? Dan moet je je huidige energieleverancier op de hoogte brengen van je verhuis.

Staat het contract niet op jouw naam, bijvoorbeeld bij een gemeenschappelijke teller in een gedeelde eigendom? Dan moet je, samen met de eigenaar of syndicus, de meterstanden opnemen op het moment van de plaatsbeschrijving wanneer je het pand verlaat.

Tip: heb je een bouw- of renovatieproject en wil je een nieuwe aansluiting? Ontdek hier een handig stappenplan.

Je energieleverancier verwittig je best 1 week op voorhand

Een week voor je verhuist, breng je je energieleverancier op de hoogte van je verhuis. Verwittig je je energieleverancier niet (of te laat), dan riskeer je een dubbele factuur: een voor het energieverbruik op je oude adres en een voor het verbruik in je nieuwe woonst. Dat maak je liever niet mee! Liever een vlotte flow zonder gedoe? Ontdek hoe je tijdig je energieleverancier op de hoogte brengt.

Deze gegevens bezorg je aan je energieleverancier

  • De datum van je verhuis en van de intrek in je nieuwe woning.
  • De meterstanden van de oude en nieuwe woning.
  • Bij de overdracht van de sleutels, in aanwezigheid van de nieuwe en de oude bewoner, vul je het energieovernamedocument in. Bewaar dit document goed. Opgelet, er zijn twee varianten:
  • Zijn de meterstanden al genoteerd door de eigenaar of de bewoner die het pand verlaat? Check ook zelf eens de meterstanden op de tellers.
  • Luminus helpt je graag bij je verhuis of meterovername. Ontdek hoe dit in z’n werk gaat.
  • Het meternummer en de EAN-code van je nieuwe woning. Dit kun je vragen aan de vorige bewoner die dit kan terugvinden op zijn energiefactuur, of bij de distributienetbeheerder van je gemeente.

Eenvoudig online of telefonisch

Luminus biedt 2 eenvoudige manieren aan om je verhuis te regelen, of je nu klant bent of niet:

1. Je regelt je verhuis online, in enkele klikken.

Via deze webpagina kun je dat doen.

2. Je regelt je verhuis telefonisch.

Hier vind je alle gegevens.
Neem contact op met de verhuisexperten van Luminus op het nummer 078 180 183 (van maandag t.e.m. vrijdag van 8u tot 20u, zaterdag van 9u tot 13u)

Zeker zijn dat je geen enkele leverancier (verzekeringen, telecom, televisie …) vergeet op de hoogte te brengen van je adreswijziging? Ga dan naar ikgaverhuizen.be en vraag je gratis verhuisgids aan. Die bevat tips & tricks, maar ook een handige checklist. Zo mis je geen enkele to do!

Tip: als Luminus-klant geniet je 10% korting bij het huren van een verhuis- of bestelwagen.

In samenwerking met Luminus

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.