Ga je verhuizen? Hoe je verschillende verhuisdozen met elkaar kan vergelijken

Ga je verhuizen? Hoe je verschillende verhuisdozen met elkaar kan vergelijken

08/04/2024

Als je gaat verhuizen, komt er een boel op je af. Denk maar aan het vele regelwerk én natuurlijk de grote klus: het inpakken van al jouw spullen. Bij het inpakken van jouw spullen, is het belangrijk dat je slim te werk gaat. Zo moet je bijvoorbeeld genoeg verhuisdozen kopen om al jouw spullen in op te kunnen bergen. Maar, hoe weet je eigenlijk welke verhuisdozen goed zijn? In de onderstaande blog geven we je een aantal tips hoe en waarop je verschillende verhuisdozen met elkaar kan vergelijken.

Tip 1: Soorten dozen

Het is goed om te weten dat er niet een soort verhuisdoos bestaat. Er bestaan namelijk allerlei verschillende verhuisdozen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een verhuisdoos speciaal voor kleding aan een kledinghanger: deze dozen zijn langwerpiger en hier kun je eenvoudig jouw hangkleding in opbergen. In de doos zit namelijk zelfs een roede. Daarnaast heb je ook verhuisdozen die speciaal zijn gemaakt voor glazen: in deze dozen zitten namelijk allerlei kleine vakjes. In deze vakjes kun je de glazen in zetten. Je hoeft de glazen dus niet speciaal in papier in te pakken; dat scheelt je ook weer tijd. Verdiep je daarom in de verschillende soorten verhuisdozen. Neem eens een kijkje op verhuisdozenstore.nl en kom erachter welke verhuisdozen het handigste zijn voor jou.

Tip 2: Materiaal

Ook is het belangrijk dat je kijkt naar het materiaal van de dozen. Verhuisdozen kunnen namelijk ook nog eens verschillen als het aankomt op het materiaal. Zo zijn de dozen natuurlijk wel gemaakt van karton, maar er bestaan verschillende soorten karton. Zo is het ene soort karton een stuk sterker en dikker dan het andere soort karton.

Tip 3: Draaggewicht

Ook niet geheel onbelangrijk: een verhuisdoos heeft een bepaald draaggewicht. Sommige verhuisdozen kunnen maar enkele kilo’s dragen, terwijl andere verhuisdozen wel een gewicht kunnen dragen van vijftig kilo. Het is ook zeker belangrijk om hierop te letten. Kies daarom voor bijvoorbeeld jouw boeken en andere zware spullen een verhuisdoos met een hoog draaggewicht, zodat je zeker weet dat de doos deze spullen kan houden. Je wil natuurlijk voorkomen dat een verhuisdoos scheurt en al jouw spullen vervolgens op de grond komen te liggen, met alle gevolgen van dien.

Tip 4: Formaat

Daarnaast is het ook goed om het formaat van de verhuisdoos te checken. Zoals net al werd benoemd is een doos voor kleding een stuk groter dan een normale verhuisdoos. Maar ook tussen de normale verhuisdozen kan het formaat verschillen. Je wil natuurlijk wel zo veel mogelijk kunnen opbergen in een verhuisdoos, maar de verhuisdozen moeten uiteindelijk ook in de verhuiswagen passen. In dat geval moeten de verhuisdozen dus ook weer niet ál te veel ruimte in beslag nemen.

Tip 5: Budget

Daarnaast is het natuurlijk ook goed om te kijken naar het kostenplaatje van de verhuisdozen. Je kunt kiezen voor de goedkoopste verhuisdoos, maar naast de prijs is het ook goed om te kijken naar de bovengenoemde punten zoals het formaat, het materiaal en het draaggewicht. Om de verschillende prijzen van de verhuisdozen te bekijken, kun je naar verhuisboxen.nl gaan.

Als je eenmaal de beste verhuisdozen hebt gevonden, is het tijd om te gaan inpakken. Zorg ervoor dat je geordend te werk gaat: het is een tip om per ruimte een aantal dozen beschikbaar te stellen. Zorg er dan ook voor dat je de spullen per ruimte in de daarvoor bestemde doos inpakt: de keukenspullen bij elkaar, de slaapspullen bij elkaar en de accessoires ook bij elkaar. Vervolgens kun je de verhuisdozen labelen, zodat je erop kunt schrijven welke spullen je in de dozen kunt vinden. Zo blijft het in- en uitpakken overzichtelijk!

Ga je verhuizen? Hoe je verschillende verhuisdozen met elkaar kan vergelijken

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.