Verhuizen? Tips om meer winst uit je huidige woning te halen

Gepubliceerd op 25 April 2017

Heb je een nieuw stulpje op het oog? Of ben je van plan om te bouwen? Dan wil je je huidige woning misschien verkopen of verhuren voor een extra financieel duwtje in de rug. Makelaar Petra Van Damme geeft je haar tips om het maximale uit verkoop of verhuur te halen.

1. Goed isolerende ramen en deuren

Ramen en deuren zorgen niet alleen voor een fijne woonomgeving, ze zorgen ook voor isolatie: kou, vocht, wind en geluiden worden buiten gehouden. Die isolatie van ramen en deuren staat ook op het EPC-verslag, het Energie Prestatie Certificaat. Een lage EPC-waarde kan een koper of huurder extra motiveren.

2. Likje verf

Is het al even geleden dat je de muren van je woning hebt opgefrist met een likje verf? Dan is het zeker een goed idee om ze een nieuwe laag te geven. Je kiest best wel voor een neutrale kleur zoals wit of gebroken wit. Die kleuren zorgen trouwens voor een helder effect en geven het grootste ruimtegevoel.

3. Een aangename sfeer

Een opgeruimd huis met een propere keuken en opgeschudde kussens in de zetel oogt heel wat aantrekkelijker dan een rommelige varkensstal. Denk ook aan kleine extraatjes als verse bloemen in een vaas of steek enkele kaarsjes aan.

4. Veel licht

Met het juiste licht komt een ruimte pas echt tot zijn recht. Laat het daarom volop binnenstromen. Haal rolluiken op, schuif gordijnen open en doe eventueel de lichten aan. De bezoekers krijgen zo een welkom gevoel en zien de kamers badend in het juiste licht. Helder licht zorgt voor een propere uitstraling van de badkamer of keuken. In de woon- en slaapkamer zorg je voor een uitnodigende sfeer met schemerlampen.

Ook het maximale uit de verkoop of verhuur van je woning halen? Ontdek dan snel de andere tips die makelaar Petra van Damme deelde met Belisol.