Zo zet je jouw project op de kaart met videomarketing voor bouwbedrijven

Zo zet je jouw project op de kaart met videomarketing voor bouwbedrijven

08/02/2024

Een promotiefilm laten maken over je bouwproject is een uitstekende manier om klanten en potentiële klanten kennis te laten maken met jouw bedrijf. Het videobeeld is niet alleen interessant om te zien, maar het straalt ook een gevoel van vertrouwen uit naar de kijker. Het zegt in beelden dat jouw bedrijf zo zelfverzekerd is over de kwaliteitsservice die het aanlevert in een bouwproject, dat het zelfs op beeldmateriaal gezet mag worden. Met behulp van een professionele videoproductie voor bouw en vastgoed breng jij nieuwe klanten binnen, groeit jouw naamsbekendheid, groeit het klanten vertrouwen en vergroot je de kans om grotere of innoverende projecten binnen te slepen. Er zijn verschillende manieren om een promotiefilm te laten maken over je bouwproject en wij bespreken graag een aantal opties met jou door.

Bedrijfsfilm als introductie van jouw bedrijf

Het eerste waar men aan denkt wanneer ze een promotiefilm willen laten maken over je bouwproject, is dat de promotiefilm functioneert als introductie van jouw bedrijf. Dit is een belangrijke video om van jouw bedrijf te hebben. Dit type video is vaak terug te vinden op de startpagina van jouw bedrijfswebsite. In dit soort video’s ligt er een focus op het introduceren van jouw bedrijf. In de video wordt bijvoorbeeld beeldmateriaal getoond van bouwprojecten die succesvol zijn afgerond en wordt er aandacht besteed aan de introductie van jouw team en alle soorten diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Hoewel introductiefilms een uitstekende manier zijn om de aandacht van de kijker te winnen, blijft het qua informatie vaak op het oppervlak. Door de video te eindigen met een call-to-action zet je de kijkers aan om bijvoorbeeld contact op te nemen voor meer informatie.

Een bedrijfsfilm over jouw bouwproject

Wil jij een echte promotiefilm laten maken over je bouwproject en bedrijf? Dan is het tijd om een procesvideo in te zetten. Potentiële klanten vinden het geweldig om een kijkje achter de schermen te krijgen of om meegenomen te worden in het proces. Dit wekt namelijk de fantasie op en laat de kijker dromen over het mogelijke toekomstige bouwproject waar ze jouw bedrijf voor nodig hebben. Maak bijvoorbeeld een bedrijfsfilm over een specifiek bouwproject waar je de verschillende stadia van een bouwproject laat zien. Mocht jouw bedrijf momenteel bezig zijn aan een groot bouwproject wat langer duurt? Dan is het ook zeker mogelijk om een promotiefilm over te laten maken over dit bouwproject te maken. In dit geval kan je de promotiefilm verdelen in verschillende afzonderlijke video’s. De eerste video neemt de kijker bijvoorbeeld mee in de voorbereiding die voorafgaat aan de start van de bouw, in de tweede video wordt er gesproken over de fundering van een bouw, enzovoorts.

De kracht van timelapse video in bouwprojecten

Een effectieve promotiefilm laten maken over je bouwproject hoeft niet altijd een hele productie klus te zijn. Less is more en dat is in het geval van een time Lapse video helemaal waar. Bij een timelapse video wordt er om de x minuten een kort fragment gefilmd. Al deze fragmenten worden vervolgens versneld achter elkaar afgespeeld. Het is een erg interessante videoproductie voor bouw en vastgoed, aangezien het de kijker de impressie geeft dat een bouw snel en probleemloos gebeurt, wat uiteraard de wens is van iedere klant.

Een professionele video laten maken

Het maakt niet uit wat voor promotiefilm je wilt laten maken over je bouwproject, het is essentieel dat deze professioneel wordt gefilmd. Alleen wanneer de beeldkwaliteit van hoog niveau is en de video professioneel gemonteerd is, brengt de video het gewenste resultaat teweeg. Een kijker bouwt namelijk een mening op over jouw bedrijf op basis van een korte video. Wanneer er te zien is dat er tijd en moeite is gestopt in de bedrijfsfilm, gaat men ervan uit dat dit oog voor detail en kwaliteit ook in de service van jouw bedrijf zit. Het is daarom een slimme zet om een professioneel video productie bedrijf voor bouw en vastgoed in te huren. Zo kan jij je focussen op jouw bouwprojecten, terwijl er in de tussentijd een geweldige promotiefilm wordt geproduceerd.

Zo zet je jouw project op de kaart met videomarketing voor bouwbedrijven

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.