Innovatieve bouwoplossingen op Architect@work

<p>De tweejaarlijkse edities van Architect@Work, het totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers&nbsp; met focus op productinnovaties, kondigen zich weldra aan in zowel Kortrijk als in Luik. Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en &ndash;oplossingen, stelt er een aantal vernieuwingen van formaat voor.&nbsp;&nbsp; &nbsp;</p>

Bellus: de keramische lei vol superlatieven

Met de Bellus presenteert Wienerberger de lichtste en dunste keramische lei die momenteel op de markt te vinden is. Het ideale product om oude leien en dakpannen te vervangen. Maar ook voor een nieuwbouw hebben deze keramische leien een onmiskenbare meerwaarde. Dankzij hun slanke, hedendaagse lijn en de bijhorende hulpstukken oogt een dak met Bellus keramische leien uiterst strak en hedendaags. Bovendien voldoet de Bellus aan de strenge eisen van het milieulabel natureplus.

Cassia: gevelsteen met twee verrassende gezichten

Verrassend aan de Cassia gevelsteen is het gemak waarmee deze extra lange steen van uiterlijk wisselt. De ene zijde heeft namelijk een geschaafd uiterlijk terwijl de andere zijde gebroken oogt. Door afwisselend de ene en de andere zijde aan de zichtkant te plaatsen, krijgt men een hyperindividuele gevel. De Cassia is verkrijgbaar in diverse kleurentinten.

Porotherm PLS Lambda: een heuse ‘omwenteling’ voor de bouwwereld

Met de PLS Lambda introduceert Wienerberger een keramische binnenmuursteen met een nieuw perforatiebeeld en doorslaggevende troeven. Door het perforatiebeeld 90° te draaien verkrijgt de PLS Lambda steen, met een lambdawaarde (λui) van slechts 0,185 W/mK, een betere isolatiewaarde terwijl de draagkracht ongewijzigd blijft.

Kleiklinkers laten het hemelwater in de bodem infiltreren

Architect@Work 2015 staat in het teken van architectuur en water. In aansluiting op dit thema stelt Wienerberger op de beurs, naast haar reguliere gamma aan natuurlijke, duurzame en blijvend mooie kleiklinkers, een gloednieuwe reeks kleiklinkers voor met waterdoorlatende voegen. Daarmee is minimaal 10% van de verharde oppervlakte waterdoorlatend door de voegen. Zo krijgt het water de kans om langzaam en op een natuurlijke manier in de bodem te infiltreren. Slechts een beperkt gedeelte van het hemelwater moet nog langs de riolering worden afgevoerd.

Voor meer info: www.wienerberger.be

 

Architect@Work:

Kortrijk Xpo, 23-24 april - Wienerberger stand 133-134

Liège Expo, 28-29 mei 2015 – Wieneberger stand 27-28

 

In samenwerking met Wienerberger NV

Meer nieuws van Wienerberger NV

Elfino: best of both worlds Fijn als een lei met de prestaties van een keramische tegelpan

De nieuwe tegelpan Elfino van Koramic combineert de ranke look van een lei met de uitmuntende pre

Bezoek de showroom en ontvang een cashbackkorting tot 325 euro bij aankoop van duurzaam bouwmateriaal

Heb je bouw- of renovatieplannen? Neem dan in de periode van maandag 5 oktober tot en met maandag

Brick Award 20: Een eerbetoon aan hoogwaardige baksteenarchitectuur

Architecten van over de hele wereld tonen hun moderne, innovatieve concepten met keramische mater

Nieuwe online BIM/Textuur-generator van Wienerberger: nu nog meer mogelijkheden!

Met de online BIM/Textuur-generator voor gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger kan iederee

GRATIS Nieuwsbrief