Waar je op moet letten bij het kopen van werfhekken

Waar je op moet letten bij het kopen van werfhekken

19/10/2023

Werfhekken zijn een essentieel onderdeel van elke bouwplaats. Ze zorgen voor veiligheid, markeren het terrein en beperken de toegang tot onbevoegden. Maar waar moet je nu precies op letten bij de aankoop ervan? Deze gids geeft je de belangrijkste aandachtspunten.

1. Materiaal en duurzaamheid

De kwaliteit en duurzaamheid van werfhekken zijn het belangrijkst. Werfhekken worden immers blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en moeten tegen een stootje kunnen. Kies voor hekken gemaakt van hoogwaardig staal of aluminium. Deze materialen zijn bestand tegen roest en gaan lang mee.

2. Afmetingen en ontwerp

Niet elk bouwterrein is gelijk. Het is dus belangrijk dat de hekken die je kiest, passen bij de grootte en vorm van jouw terrein. Kijk naar de hoogte, breedte en het ontwerp van de hekken. Sommige hekken zijn modulair en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw specifieke project.

3. Veiligheidsnormen

Zorg ervoor dat de werfhekken voldoen aan de lokale veiligheidsnormen en -eisen. Dit garandeert dat ze bestand zijn tegen mogelijke gevaren en risico's op de bouwplaats. Een gecertificeerd hek is vaak een teken van kwaliteit en betrouwbaarheid.

4. Mobiliteit en opslag

Het is belangrijk dat de hekken gemakkelijk te verplaatsen en op te slaan zijn. Kies voor hekken die lichtgewicht zijn, maar tegelijkertijd sterk en stabiel. Ook een stapelbaar ontwerp kan handig zijn voor opslag en transport.

5. Bevestigingsopties

Een goed werfhek moet stevig staan en niet zomaar omver geduwd worden. Overweeg hekken met solide voetstukken en extra verankeringspunten. Dit zorgt ervoor dat ze zelfs bij harde wind of bij onbedoeld contact stabiel blijven staan.

6. Prijs en garantie

Hoewel je niet moet beknibbelen op de kwaliteit van werfhekken, is het altijd goed om de prijs in de gaten te houden. Vergelijk prijzen van verschillende leveranciers en zorg ervoor dat je waar voor je geld krijgt. Goede garantie kan zeker ook een indicatie zijn van de kwaliteit van het product.

7. Extra functies

Sommige hekken bieden extra functies zoals poorten, sloten of aanpasbare panelen. Deze kunnen nuttig zijn afhankelijk van de specifieke eisen van je bouwproject. Heeft jouw project geen specifieke eisen? Dan kan je hieroverheen kijken.

8. Aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid

Bouwprojecten kunnen evolueren en veranderen naarmate ze vorderen. Het is dus belangrijk dat de werfhekken die je kiest, aanpasbaar en uitbreidbaar zijn. Ook moet het eenvoudig zijn om bestaande hekken te verbinden met nieuwe, zodat je een naadloze perimeter rond je bouwterrein kunt creëren.

Dit biedt niet alleen flexibiliteit in de opzet, maar bespaart ook op de lange termijn kosten omdat je niet steeds nieuwe complete sets hoeft aan te schaffen als de behoeften van je project veranderen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste werfhekken voor jouw bouwproject is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van het terrein. Door aandacht te besteden aan bovengenoemde punten, kun je met vertrouwen een keuze maken en investeren in hekken die jarenlang meegaan en hun waarde bewijzen.

En, vergeet niet: lees jezelf voordat je een aankoop doet altijd eerst in. Zo heb je altijd overzicht op het marktaanbod.

Waar je op moet letten bij het kopen van werfhekken

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.