Verbouwen of renoveren? Kies de juiste werkkleding

Verbouwen of renoveren? Kies de juiste werkkleding

02/10/2023

Bij het verbouwen heb je uiteraard veel spullen nodig. Het draait daarbij niet alleen om de juiste tools en gereedschappen, want ook het belang van goede werkkledij mag niet worden onderschat. Werkkleding draagt bij aan de veiligheid en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken. Hoe kies je de juiste werkkleding en waarom is werkkleding belangrijk? Het antwoord op deze en andere vragen ontdek je in dit artikel.

Hoe kies je de juiste werkkleding?

Kies altijd voor comfortabel zittende werkkleding van hoge kwaliteit. Het moet natuurlijk de juiste maat hebben en het beschermend werken tegen de risico’s waaraan je wordt blootgesteld. Neem bijvoorbeeld een werkbroek. De klassieke werkbroek is een lange broek die veiligheid op de eerste plaats zet. Een lange werkbroek biedt een goede bescherming en is niet alleen comfortabel, maar ook praktisch. De comfortabele werkbroek van Strauss is hier een voorbeeld van. Strauss biedt werkbroeken aan die prettig zitten, een extra stevige naad hebben, over diepe zakken beschikken en zijn uitgerust met brede riemlussen. Ook erg belangrijk: dit type broek is voldoende ventilerend voor warme dagen.

Toch zal niet iedereen op zoek zijn naar een klassieke werkbroek. Voor sommige klussen is een traditionele werkbroek gewoon te veel van het goede, zeker bij warm weer. Dan kan een korte werkbroek een goed alternatief zijn. En voor het werken in de tuin gelden er dan weer andere eisen. Dan kun je in de plaats van een traditionele werkbroek beter opteren voor een tuinbroek. Goede tuinbroeken hebben bijvoorbeeld een speciale coating om bescherming te bieden tegen nattigheid.

Waarom is werkkleding belangrijk?

Werkkleding heeft in de eerste plaats een beschermend doel. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor goede werkkleding van hoge kwaliteit. Deze beschermende kleding biedt een veiligheidslaag tussen jou en de risico’s die eigen zijn aan een bouwproject. Een goed paar veiligheidsschoenen kan bijvoorbeeld helpen om ongevallen te voorkomen. Deze schoenen voorkomen uitglijden, voorkomen dat je je verwondt aan een nagel of beschermen jou tegen een vallende hamer. Op de website van Strauss kun je heel eenvoudig een geschikte werkschoen vinden, een waarbij je altijd beschikt over de benodigde bescherming. Met de juiste werkkleren en het juiste schoeisel zie je er dus niet alleen professioneel uit, maar kun je ook in alle veiligheid bouwen en verbouwen.

Is werkkleding verplicht?

In je vrije tijd ben je zelf verantwoordelijk voor jouw eigen bescherming. Niemand verplicht je om beschermende kleding of iets dergelijks te dragen, maar dit is uiteraard wel aan te raden. Je voorkomt verwondingen en schade aan je dagelijkse kleding. Het is ook gewoon erg praktisch.

Bij professioneel gebruik is dit anders. Dan is de werkgever verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen en om persoonlijke beschermingsmiddelen aan te bieden. Meer nog: van een goede werkgever kan worden verwacht dat hij het gebruik van deze PBM-middelen verplicht, toezicht houdt en werknemers zelfs berispt als ze zich niet aan de voorschriften houden. De werkgever kan dus wel degelijk het dragen van bijvoorbeeld veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril verplichten.

Verbouwen of renoveren? Kies de juiste werkkleding

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.