Schrijf je in voor de Renovatie2020-challenge

Gepubliceerd op 25 Mei 2016
REnovatie 2020 challenge
REnovatie 2020 challenge
Renozine
Renozine

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit was de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid in 2007 heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020. Anno 2016 ziet het Vlaamse woningpark er al een stuk energiezuiniger uit dan 7 jaar geleden, maar voor heel wat huizen en voor het klimaat tikt de klok genadeloos verder... Wil je daar verandering in brengen? Voor het klimaat maar ook voor jezelf en je portemonnee? Surf dan naar Renovatie2020.be en schrijf je in voor de Renovatie2020-challenge.

WWW.RENOVATIE2020.BE

Je droomt van een lagere energiefactuur en een hoger wooncomfort? Je wil de waarde van je woning opdrijven én genieten van heel wat premies en een belastingvermindering? Dat alles bereik je door je woning op een energieverstandige manier te renoveren. In 4 eenvoudige stappen. Precies zoals het Energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse Overheid voorschreef.  

Met het Energierenovatieprogramma 2020 stelde de Vlaamse overheid zich tot doel om alle energieverslindende woningen te bannen door te focussen op vier actiepunten: alle daken en/of zoldervloeren degelijk isoleren, alle enkele beglazing vervangen door hoogrendementsglas – d.i. glas dat nog 3 x beter isoleert dan ‘gewoon’ dubbel glas –, alle verouderde of elektrische verwarmingsinstallaties vervangen, en buitenmuren isoleren.

Wie op www.renovatie2020.be één (of méér) van de stappen

  1. ik wil mijn dak of zolder isoleren
  2. ik wil mijn glas/raam vervangen
  3. ik wil mijn verwarmingsketel vervangen
  4. ik wil mijn buitenmuur isoleren

aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke premies kan worden genoten en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn.

SCHRIJF JE IN VOOR DE RENOVATIE2020-CHALLENGE

Intussen surften al meer dan 672.500 unieke bezoekers naar www.renovatie2020.be en al meer dan 171.500 unieke bezoekers naar de Franstalige tegenhanger www.renoveraveclenergie.be, maar voor heel wat andere huiseigenaars tikt de klok genadeloos verder. Niet alleen naar 2020 toe maar ook richting 2050. De uiteindelijke bedoeling is immers dat tegen 2050 alle woningen in Vlaanderen een E60-score halen. Dat betekent dat elk huis of appartement tegen dan even energiezuinig moet zijn als een nieuwbouwwoning van vandaag. 

Conform het Trias Energeticas-principe is de energievraag beperken het eerste wat iedere verbouwer moet doen. Pas in een later stadium – als er meer tijd of meer budget is – kan hij dan hernieuwbare energiebronnen inzetten of bijvoorbeeld de badkamer of de keuken inrichten. Niet alles hoeft dus in één keer te gebeuren. Er gewoon aan beginnen door de 4 Renovatie2020-stappen te zetten, is de boodschap, zeker nu er nog steeds heel wat premies zijn.

Om die boodschap nog wijder te communiceren en om de drempel naar het zetten van één of meer Renovatie2020-stappen nog lager te maken, lanceerde Renovatie2020.be nu ook de Renovatie2020-challenge.

Als je je inschrijft voor de Renovatie2020-challenge via het icoontje op de homepage van www.renovatie2020.be, blijf je op de hoogte van al het nieuws inzake energiezuinig renoveren in het algemeen en van de renovatie2020-acties in het bijzonder en krijg je elke maand het nieuw digitaal magazine Renozine2020 gratis in je mailbox. Zo krijg je heel wat nuttige tips & tricks, de laatste premie-updates en lees je tal van inspirerende getuigenissen van verbouwers die de energiezuinige renovatie2020-stappen al hebben gezet.  

Schrijf je nu in!