Innovaties helpen huisvestingsmaatschappijen om te voldoen aan nieuwe energie-eisen

Gepubliceerd op 06 May 2014

In aanwezigheid van prominenten zoals gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé en burgemeester van Wevelgem Jan Seynhaeve presenteerden Recticel Insulation, bouwonderneming Damman, huisvestingsmaatschappij De Vlashaard en andere betrokken partners vandaag een nieuw, groots woonproject in Wevelgem aan pers en publiek. Aan de Ezelstraat in Wevelgem zullen tegen maart 2015 20 nieuwbouwwoningen en 8 afzonderlijke autobergplaatsen opgetrokken worden. Dankzij het inzetten van de nieuwe Eurowall® 21 spouwisolatieplaten van Recticel Insulation bij het bouwen van deze woningen, wordt dit in de eerste plaats een duurzaam project, dat het wooncomfort van de toekomstige bewoners aanzienlijk verhoogt.

Met het oog op de toekomst is de keuze voor kwalitatieve en bestendige isolatie bij dergelijke nieuwe bouwprojecten essentieel. De strengere voorschriften en toenemende energieprijzen maken van milieubewust en energiebesparend bouwen meer dan ooit een prioriteit. De keuze voor het gebruik van de Eurowall® 21 isolatieplaten, die recent gelanceerd werden op Batibouw, bij het bouwen van deze 20 nieuwe woningen is dan ook een bewuste keuze voor duurzaamheid.

Architect Mieke Cosaert: “Bij dit project is dankzij de nieuwe Eurowall® 21 isolatie voldaan aan de ondertussen strengere isolatie-eisen, zonder dat de initiële bouwplannen uit 2010 nog moesten aangepast worden. Zo kon deze innovatie hier meteen ingezet worden zonder veel extra inspanningen. Dankzij de keuze voor dit type isolatiemateriaal in combinatie met het luchtdicht bouwen van de woningen, werd aan de strenge eisen inzake netto-energiebehoefte voor ruimteverwarming voldaan.”

De bijzonder hoge en verbeterde isolatiewaarde van Eurowall® 21 (?d = 0,021 W/mK), een unicum op de markt voor harde PIR isolatieplaten, stelt namelijk in staat om dunner en beter te gaan isoleren. Voor een gelijkwaardig isolatiepeil is er 10 % minder isolatie nodig. Hiermee wordt niet alleen aan woonruimte gewonnen, maar bovendien levert dit ook een significant voordeel op de energiefactuur op. Toekomstige bewoners zullen finaal een comfortabele, duurzame en rendabele woning betrekken.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan