Informeer omwonenden over nieuw- en verbouwplannen

Informeer omwonenden over nieuw- en verbouwplannen

06/02/2024

Start je binnenkort met de bouw van een nieuwe woning, of wil je een bestaand huis grondig verbouwen? De kans is relatief groot dat dit voor overlast zorgt bij omwonenden. Dat hoeft in de basis geen probleem te vormen, mits je omwonenden hier vooraf over informeert. Het is vervelend een langere tijd geconfronteerd te worden met bouwgeluiden, wanneer je hier vooraf niet van op de hoogte bent gebracht. Immers, het bouwgeluid maakt dat men zich vaak minder goed kan concentreren. Er zijn verschillende manieren waarop je omwonenden bij je bouwproject kunt betrekken. Denk bijvoorbeeld aan flyers en brochures drukken, die je voor de start van de werkzaamheden huis-aan-huis verspreidt. Het drukken van flyers en brochures is tegenwoordig heel eenvoudig. 

Deel je plannen en een globale planning voor de bouwwerkzaamheden 

Online eenvoudig flyers bestellen start bij het kiezen van een ontwerp. Bestel je de flyers als particulier? Kies in dat geval voor een bestaand ontwerp; het bespaart je veel tijd en moeite. Daarbij zijn deze bestaande ontwerpen van hoog niveau. Als je de brochures en flyers als bedrijf wilt verspreiden bij een bouwproject, dan is het belangrijk dat het ontwerp hiervan past bij de huisstijl van je organisatie. Je kunt in dit geval zelf een ontwerp uploaden. 

Belangrijk bij het vullen van de brochures en flyers is dat je aangeeft welke overlast men kan verwachten. Doe dit door bijvoorbeeld een beeld te geven van de voorgenomen plannen. Ook is het voor omwonenden prettig, wanneer zij weten welke planning er wordt aangehouden. Tot wanneer lopen de werkzaamheden? Hoe laat start men iedere dag? Enzovoorts. 

Bij nieuwbouwprojecten een grote banner ophangen 

Naast het verspreiden van flyers en bijvoorbeeld brochures, is het in het geval van nieuwbouwprojecten interessant om met een grote banner te werken. Je kunt deze banner bijvoorbeeld op een hek monteren. Het voordeel hiervan is dat je in korte tijd een groot aantal mensen bereikt. Op de banner kun je aangeven welke partijen bij de bouw van de woning betrokken zijn, wanneer begonnen wordt met de werkzaamheden en voor welk moment de oplevering van het pand gepland staat. Het is een hele slimme manier om omwonenden te informeren. 

Door tijdig informatie te verstrekken over de voorgenomen bouwplannen voorkom je irritaties bij anderen. Dat heeft vaak een positief effect op de realisatie van het project. Het is vervelend wanneer men tijdens de uitvoering van werkzaamheden voortdurend geconfronteerd wordt met klagende omwonenden.

Informeer omwonenden over nieuw- en verbouwplannen

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.