Huis verkopen? Zo maak je de beste foto’s

Gepubliceerd op
Huis verkopen? Zo maak je de beste foto’s
Huis verkopen? Zo maak je de beste foto’s

Foto’s spelen een grote rol bij de verkoop van een huis. Je geeft een eerste indruk en mensen weten zo precies wat ze kunnen verwachten. Hierdoor kiezen ze ervoor of dit wellicht iets voor ze is. Alles is belangrijk om te laten zien. Ook de omgeving is niet te vergeten en mocht je van bovenaf willen filmen, biedt droneland.nl een groot aanbod drones aan.

Voorbereiding

Voordat je überhaupt begint aan het maken van de foto’s moet het huis er wel zo goed mogelijk uitzien. Zo moet alles opgeruimd worden om zo de ruimtes goed in beeld te krijgen. Het klinkt logisch, maar iets wat er voor jou netjes uitziet, kan voor een ander juist meteen opvallen. Van tevoren kun je anderen vragen wat ze ervan vinden en of alles duidelijk te zien is. Verder kan het helpen om een lijst te maken van alle ruimtes en overige plekken die gefotografeerd moeten worden. Zo weet je zeker dat er niets wordt vergeten. Na iedere foto kun je aanvinken wat er al is gedaan en op deze manier ga je geordend te werk.

Details

Een huis moet je zo aantrekkelijk mogelijk maken. Tegenwoordig lijkt er veel op elkaar en mochten er dingen zijn die uniek zijn aan jouw woning? Is het alleen maar goed om deze ook te laten zien. Dit kan van alles zijn en het hoeft allemaal niet te ingewikkeld, maar het kan uiteindelijk wel een groot voordeel hebben. Het kan net zo simpel zijn als een raam hebben met gekleurd glas. Maak er in ieder geval een foto van en je kunt achteraf altijd nog zeggen dat je het niet wilt plaatsen of laten zien. Je kunt nooit zoiets hebben als te veel foto’s, het geeft alleen maar een betere indruk van de plek.

Alle hoeken

Soms zie je maar één foto van een bepaalde ruimte en eigenlijk is dit te weinig. Probeer ruimtelijk inzicht te creëren, door alle hoeken te fotograferen. Zo laat je niks achter en kunnen mensen een beetje nagaan of de ruimte groot genoeg is bij wat ze zelf zouden willen. Ook kunnen ze dan al nagaan hoe een ruimte ingericht zou kunnen worden. Dit zorgt er alleen maar voor dat je een stel of wellicht gezin enthousiast maakt. Wat helpt om de foto’s ruimtelijker te maken, is zo veel mogelijk vloer in beeld brengen. Dit zorgt voor het perfecte effect.

   

standaard