Het kiezen van de juiste bedrijfswagen voor jouw bouwproject: Kippers versus open laadbakken

04/07/2023

Werken in de bouwsector vereist niet alleen een grondige kennis van bouwprocessen en -technieken, maar ook de juiste gereedschappen en voertuigen. Met name de juiste bedrijfswagens kopen kan bijdragen aan het succes van bouwprojecten. Of je nu een kipper of een open laadbak inzet, deze voertuigen ondersteunen de logistiek van je project en beïnvloeden de organisatie op de werkplek. Laten we daarom eens kijken naar hoe kippers en open laadbakken functioneren in specifieke projectomgevingen.

Kippers in actie: specifieke projectvoorbeelden

Kippers zijn uitermate geschikt voor zwaardere bouwprojecten waarbij grote hoeveelheden materiaal moeten worden verplaatst. Dit type voertuig beschikt over een kiepmechanisme, waardoor het laden en lossen van materialen zoals zand, grind en puin aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. Bij projecten zoals de bouw van nieuwe wegen of grote bouwconstructies, waarbij regelmatig zware ladingen getransporteerd moeten worden, bewijst de kipper zijn waarde.

Een voorbeeld: stel dat je betrokken bent bij de aanleg van een nieuw wegsegment. Hier moet een grote hoeveelheid grind en zand naar de locatie worden gebracht en later moet overtollige grond en bouwafval worden afgevoerd. Een kipper maakt deze taken gemakkelijker met zijn kiepfunctie, waardoor je tijd en mankracht bespaart bij het laden en lossen van deze materialen.

Open laadbakken in actie: specifieke projectvoorbeelden

Aan de andere kant zijn er de open laadbakken, de veelzijdige bedrijfswagens die geschikt zijn voor een breed scala aan projecten, waaronder tuinieren en landschapsarchitectuur. Open laadbakken bieden flexibiliteit en toegankelijkheid, waardoor ze ideaal zijn voor taken waarbij regelmatige toegang tot de lading nodig is.

Tip: Meerdere wagens nodig? Mogelijk is dat mogelijk door voor tweedehands bedrijfswagens in plaats van nieuw te kiezen

Bijvoorbeeld, als je een tuin- of landschapsproject hebt, zou je een verscheidenheid aan materialen nodig hebben, zoals planten, stenen, hout en misschien zelfs klein gereedschap. Een open laadbak maakt het gemakkelijk om deze materialen te organiseren en er toegang toe te krijgen, waardoor je efficiënter kunt werken op je projectlocatie. Bovendien bieden open laadbakken meer zichtbaarheid, wat de veiligheid op de werkplek kan verbeteren.

Een gedetailleerd overzicht van kippers en open laadbakken

Kippers zijn stevig gebouwd en ontworpen voor zwaardere ladingen. Ze zijn uitgerust met een hydraulisch systeem dat het mogelijk maakt om de laadbak omhoog te kantelen en de lading snel en efficiënt te lossen. De grootte en capaciteit van de kippers variëren, waardoor je het voertuig kunt kiezen dat het beste past bij de omvang en aard van je project.

Open laadbakken, aan de andere kant, zijn veelzijdige voertuigen die zich kenmerken door hun eenvoudige en toch functionele ontwerp. De laadbak is, zoals de naam al aangeeft, open en biedt gemakkelijke toegang tot de lading. Ze zijn zeer geschikt voor projecten waarbij een verscheidenheid aan materialen moet worden vervoerd en waarbij regelmatige toegang tot de lading nodig is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en laadvermogens, zodat ze kunnen worden aangepast aan verschillende projectbehoeften.

Het maken van de juiste keuze

Bij het kiezen tussen een kipper en een open laadbak moet je de aard en omvang van je project in overweging nemen. Als je project voornamelijk bestaat uit zware bouwwerkzaamheden waarbij grote hoeveelheden materiaal moeten worden vervoerd en gelost, dan is een kipper wellicht de beste keuze. Als je echter werkt aan tuin- of landschapsprojecten waarbij je regelmatig toegang moet hebben tot een verscheidenheid aan materialen, dan is een open laadbak wellicht geschikter.

Overweeg ook andere factoren zoals de beschikbare parkeerruimte, brandstofefficiëntie, onderhoudskosten en de totale kosten van het voertuig. Het kiezen van de juiste bedrijfswagen kan het verschil maken tussen een project dat voldoet aan de verwachtingen en een project dat deze overtreft. Een weloverwogen keuze zorgt voor een gestroomlijnd bouwproces, een hogere productiviteit en een succesvol eindresultaat. 

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.