Een goede thuiswerkplek voldoet aan onderstaande regels

Een goede thuiswerkplek voldoet aan onderstaande regels

13/03/2024

Of je nu een ondernemer bent of in loondienst werkt: in beide gevallen heb je in principe een goede thuiswerkplek nodig. Waarom? Omdat een thuiswerkplek hartstikke praktisch is! Als ondernemer even thuiswerken in de avond kan fijn zijn.

Maar als werknemer heb je ook steeds vaker de mogelijkheid om thuis te werken en dan wil je natuurlijk zo productief mogelijk aan de slag. Er zijn wel bepaalde regels die je in acht moet nemen voor je thuiswerkplek. Als jij je aan die regels houdt, dan kun je je thuiswerkplek optimaal benutten!

Regel 1: een speciale ruimte

Het is natuurlijk verleidelijk om in de woonkamer of keuken te werken. Lekker gezellig, want misschien zijn je partner en kinderen daar ook. Maar helaas zorgt dit voor afleiding en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Productief werken is om meerdere redenen belangrijk. In de eerste plaats krijg je dan binnen korte tijd meer gedaan en dat is goed voor je beloningssysteem.

Tegelijkertijd maak je minder fouten wanneer je een goede focus hebt. Zorg daarom voor een speciale, geluidsisolerende ruimte. Een plek waar je echt alleen bent en die ook als een kantoor aanvoelt. Heb je een mooie tuin? Dan kun je ook gebruikte kantoorunits laten plaatsen.

Regel 2: geen afleidingen

Dat brengt ons dan ook direct bij regel 2: voorkom zoveel mogelijk afleidingen. Dit klinkt tamelijk eenvoudig, maar je weet ongetwijfeld wel dat dit niet het geval is. Je hebt ongetwijfeld weleens een melding van je telefoon gekregen met je schermtijd van die week.

Dan schrik je je ongetwijfeld een hoedje. Vaak hebben mensen niet eens door dat ze te lang op de smartphone zitten. Maar naast de smartphone zijn er natuurlijk nog veel meer afleidingen. Denk aan de televisie, interessante internetpagina’s en ga zo maar verder. Je kunt geconcentreerder werken wanneer je niet te maken hebt met die vervelende afleidingen.

Soms is het dan nodig om drastische maatregelen te nemen. Heb je bijvoorbeeld een tijdje geen internet nodig? Schakel wifi dan uit, zodat je niet wordt verleid om toch even stiekem op je favoriete sociale media-kanaal te kijken.

Regel 3: zorg voor een goede opbergruimte

Je kent ze vast wel: mensen die heel chaotisch zijn en alles laten slingeren. Het is niet altijd erg om chaotisch te zijn, maar het kan wel voor drukte in je hoofd zorgen tijdens het werken. Bovendien is het dan lastiger om bepaalde documenten te vinden. Daarom is het belangrijk om je thuiswerkplek netjes en ordelijk te houden. Voorzie je thuiswerkplek om die reden van voldoende opbergruimte.

Regel 4: een groene omgeving

Wie vindt het nou niet fijn om in een groene omgeving te werken? Je krijgt er energie en inspiratie van en het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Bloemen en planten passen dus echt bij je thuiswerkplek.

Een goede thuiswerkplek voldoet aan onderstaande regels

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.