Daikin Trainingscentrum

Gepubliceerd op 17 December 2015

Sinds kort kunnen installateurs, projectleiders, eindklanten en medewerkers bij Daikin Wavre terecht in het nieuwe trainingscenter, dat een volledig overzicht biedt van de klimaatregeling en verwarmingsoplossingen van het merk.  
 

Daikin hecht veel belang aan de technische kennis van haar installateurs en streeft er ook naar hen de beste ondersteuning en service te bieden. Vanuit deze optiek begon het bedrijf enkele maanden geleden aan de realisatie van een compleet nieuw trainingscenter in haar kantoor te Wavre. De ruimte is zo’n 200m² groot, voorzien van een theorieleslokaal en volledig uitgerust met operationele toestellen. Het complete Daikin-gamma wordt er tentoongesteld en de USP’s van de installaties komen er duidelijk naar voren.

In het opleidingscentrum worden doeltreffende product- en technische opleidingen aangeboden, gaande van trainingen gericht op de eerste installaties tot specifiekere trainingen wat betreft de bediening, de verschillende tools etc. Aangezien het om operationele toestellen gaat, kan de trainer bewust fouten in de installaties steken, die de installateurs vervolgens dienen op te lossen. Via de trainingen blijft Daikin in nauw contact met de installateurs en kunnen ze de kennis over nieuwe producten en diensten delen.

Op jaarbasis zullen er ruim 1500 installateurs een training volgen in het centrum. De opleidingen vinden plaats in kleine groepjes van vier tot twaalf personen en dit op verschillende tijdstippen.

Het center wordt echter niet enkel voor installateurs opengesteld, maar zal ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo zal het dienen als showroom om de eindklanten en projectleiders kennis te laten maken met het volledige Daikin-aanbod, en ook de interne medewerkers behoren tot de doelgroep.

« De reacties op ons trainingscenter zijn zeer positief, niet alleen de installateurs zijn enthousiast, ook onze (potentiële) klanten vinden het een plus dat ze meteen al onze systemen met elkaar kunnen vergelijken. Verder is het ook voor onze interne commerciële medewerkers een handige tool, zowel voor trainings- als commerciële doeleinden », aldus Nele De Broyer, Marketing Manager bij Daikin Belux.

Contacteer Daikin Belux – Waver voor meer informatie wat betreft de trainingen of een bezoek aan het center.