Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent

Het strengere E-peil, het nieuwe S-peil, en andere strenge energie-eisen dwingen bouwheren ertoe meer na te denken over energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen. Rekening houden met deze strenge eisen zonder in te boeten aan design en ruimtelijkheid? Het kan, dat bewijst de Olense bouwonderneming CONCRETE HOUSE opnieuw met haar nieuwe energie neutrale kijkwoning die haar deuren zal openen in het weekend van 24 en 25 maart.

CONCRETE HOUSE toont al sinds 2004 aan dat beton zich erg goed leent tot de bouw van energiezuinige woningen. Met de nieuwe kijkwoning in Herent gaan ze zelfs nog een stapje verder naar energieneutraal wonen.

In de kijkwoning worden alle duurzame technieken die meer en meer aanwezig zijn in moderne woningen gecombineerd in een energiebox van slechts 3m². Het gebruik van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, opslag van warm water en elektriciteit zorgen ervoor dat de woning zelfvoorzienend is tijdens piekmomenten. Dit is erg aantrekkelijk voor uw energiefactuur.

Ook op architecturaal vlak springt de woning erg in het oog. Door het gebruik van keramische tegels, aluminium en beton breekt CONCRETE HOUSE met de standaard moderne woning. Van op straat oogt de woning niet zo groot maar eens je binnen bent kan je ontdekken hoe ruim de woning werkelijk is. Ook hier wil men bewijzen dat compact bouwen niet per se klein hoeft te zijn.

Ontdek het vooral zelf tijdens ons openingsweekend op 24 en 25 maart van 10-17u. De officiële opening voor genodigden zal doorgaan op 23 maart in aanwezigheid van Astrid Pollers (burgemeester van Herent) en Johan Willemen (voorzitter van het WTCB).

Na het openingsweekend zal de kijkwoning vrij te bezoeken zijn op vrijdag en zaterdag van 10-16u. Andere dagen is bezoeken mogelijk na afspraak.

Adres:

Mechelsesteenweg 1094
3020 Herent
.

Meer info:

www.concretehouse.be
info@concretehouse.be

In samenwerking met Concrete House

Meer nieuws van Concrete House

Concrete House neemt op zondag 23 oktober deel aan Nieuwbouwzondag

De Zondag organiseert op 23 oktober 2016 voor de 6e keer op rij een inspiratiedag voor al wie wil

Betonbouw op de Nieuwbouwzondag

Op zondag 18 oktober 2015 organiseert ‘De Zondag’  een inspiratiedag voor al wie wil bouwen.

Concrete house op Mijn Huis Mijn Architect

Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 kan u tussen 14u en 18u bijna 170 innovatieve nieuwbou

Concrete house bouwt lage-energie kangoeroewoning!

Een duurzame, energiezuinige maar ook eigenzinnige woning bouwen die tegelijkertijd ook een state

GRATIS Nieuwsbrief