Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent

Gepubliceerd op

Het strengere E-peil, het nieuwe S-peil, en andere strenge energie-eisen dwingen bouwheren ertoe meer na te denken over energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen. Rekening houden met deze strenge eisen zonder in te boeten aan design en ruimtelijkheid? Het kan, dat bewijst de Olense bouwonderneming CONCRETE HOUSE opnieuw met haar nieuwe energie neutrale kijkwoning die haar deuren zal openen in het weekend van 24 en 25 maart.

CONCRETE HOUSE toont al sinds 2004 aan dat beton zich erg goed leent tot de bouw van energiezuinige woningen. Met de nieuwe kijkwoning in Herent gaan ze zelfs nog een stapje verder naar energieneutraal wonen.

In de kijkwoning worden alle duurzame technieken die meer en meer aanwezig zijn in moderne woningen gecombineerd in een energiebox van slechts 3m². Het gebruik van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, opslag van warm water en elektriciteit zorgen ervoor dat de woning zelfvoorzienend is tijdens piekmomenten. Dit is erg aantrekkelijk voor uw energiefactuur.

Ook op architecturaal vlak springt de woning erg in het oog. Door het gebruik van keramische tegels, aluminium en beton breekt Concrete House met de standaard moderne woning. Van op straat oogt de woning niet zo groot maar eens je binnen bent kan je ontdekken hoe ruim de woning werkelijk is. Ook hier wil men bewijzen dat compact bouwen niet per se klein hoeft te zijn.

De kijkwoning is vrij te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 10-16u. Andere dagen is bezoeken mogelijk na afspraak.

Adres:

Mechelsesteenweg 1094
3020 Herent
.

Meer info:

www.concretehouse.be
info@concretehouse.be