CENTURY 21 Benelux schakelt topexperten in om stijgend aantal vastgoedinvesteerders te begeleiden

CENTURY 21 Benelux schakelt topexperten in om stijgend aantal vastgoedinvesteerders te begeleiden

09/02/2022

Een stijgend aantal Belgen koopt vastgoed als een pure investering. Dat is ook de vaststelling bij CENTURY 21 Benelux, de grootste residentiële vastgoedketen in België, die voortaan zal samenwerken met REALIS voor al haar klanten die specifiek naar investeringsvastgoed op zoek zijn. Die laatste is sedert 23 jaar dé pionier op het vlak van investeringsvastgoed, een markt die almaar groter en veeleisender wordt, en bijgevolg ook steeds meer specialisatie vraagt. Voor REALIS is het de aankondiging van een tweede voornaam partnership op korte tijd, nadat ze eind vorig jaar ook al bekendmaakte de handen in elkaar te slaan met Van Breda Immo Consult, de vastgoedtak van de bank.

Sinds jaar en dag is CENTURY 21 Benelux gekend als één van de grote residentiële vastgoedspelers in ons land met rond de 140 kantoren, verspreid over heel het land, en met een indrukwekkend aantal ‘klassieke’ residentiële transacties. Maar de voorbije tijd zagen ze echter ook de vraag naar puur investeringsvastgoed toenemen.

Dat is niet helemaal onverwacht, want marktstudie toont meer dan ooit aan dat de vraag naar investeringsvastgoed met een goede uitgekiende balans tussen veiligheid, zorgeloosheid en rendement danig toeneemt. Quasi de helft van de nieuwbouwpanden die op de markt komen, worden intussen niet gekocht om er zelf in te wonen maar om te verhuren. Als ook het bestaand vastgoed mee in rekening wordt genomen, zijn één op de vijf panden in handen van vastgoedinvesteerders. In die evolutie heeft marktleider REALIS een toonaangevende en intussen op de markt erkende rol gespeeld.

Wereld van specialisatie

Vastgoedinvesteerders kijken traditioneel gezien  vaak naar klassieke residentiële verhuurpanden zoals appartementen, maar evenzeer kan er gesproken worden van een boomende vraag van studentenvastgoed over  de almaar populairdere Business & Travel City flats tot vooruitstrevende vormen van zorgvastgoed. CENTURY 21 Benelux wilde al langer op die marktvraag kunnen inspelen, maar was zich naar eigen zeggen ook bewust van de toenemende complexiteit van dit soort vastgoed en de gespecialiseerde professionele aanpak die erbij komt kijken.

CENTURY 21 Benelux slaat daarom voortaan de handen in elkaar met REALIS. Die screent jaarlijks tientallen nieuwbouwprojecten, gespreid over het land in diverse niches, om die vervolgens te kneden tot slimme (vaak) all-in vastgoedformules.

“Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een eigen gezinswoning, en blijven volop paraat staan voor alle meer frequente vastgoedstappen van (ver)huren en (ver)kopen. Noem ons op dat vlak gerust een vastgoedpartner voor het leven. Maar meer en meer zien we ook mensen die bij ons komen aankloppen, omdat ze zoekende zijn naar rendabele, veilige en zorgeloze vastgoedoplossingen. We willen ons merk en aanbod versterken door ons aanbod daar ook gewoon zelf mee uit te breiden”, verduidelijkt Olivier Laporta, CEO van CENTURY 21 Benelux. “Mensen met die investeringswens willen we op geen enkel moment in de kou laten staan. Tegelijkertijd beseffen we dat we in een wereld leven die op dat vlak steeds meer expertise vereist. Door samen te werken met een topexpert kunnen we nu ook investeerders professioneel verder helpen.”

Private Real Estate Investment Advisor

Dat REALIS, enkele maanden nadat het een partnership aankondigde met de vastgoedtak van Bank Van Breda, nu opnieuw een bijzondere samenwerking mag verwelkomen, is volgens REALIS-oprichter en CEO Peter Vanmaldeghem geen toeval.

“De lage tot negatieve rente op de ‘verliesboekjes’ - nu nog extra onder druk door aanhoudende inflatie - en de steeds volatielere beurzen zorgen ervoor dat mensen met ietwat kapitaal meer en meer richting vastgoed kijken. Zeker in een land waar elke inwoner nog altijd een baksteen in de maag heeft. Wat we als experts echter willen bieden, is een professionele aanpak, inclusief de veiligheid van all-in formules waar mensen een hoge graad van zekerheid en ontzorging kunnen genieten in verhouding tot een nochtans mooi rendement. REALIS wordt op dat vlak dan ook hoe langer hoe meer beschouwd als een klassieke vermogensplanner maar dan louter voor dat deel van het vermogen dat de investeerder bij voorkeur in het betere residentiële vastgoed investeert: een Private Real Estate Investment Advisor dus.”

Deskundige opleiding

Naar aanleiding van het partnership engageert REALIS zich om een gericht aantal CENTURY 21-vastgoedmakelaars in de REALIS Academy deskundig op te leiden op het vlak van investeringsvastgoed. Op die manier kan de residentiële vastgoedgroep de nodige voeling verder opbouwen en de klanten van meet af aan nog beter op weg zetten.

“Hoewel de gedetailleerde opvolging en het afsluiten van dossiers compleet behartigd zal worden door REALIS, vinden we het toch erg belangrijk dat we onze partners maximaal opleiden om ieder mogelijk misverstand te vermijden en tegelijk te zorgen dat er correcte verwachtingen worden geschept. Een zuivere attitude die het wederzijdse DNA van de bedrijven kenmerkt”, aldus Vanmaldeghem.

“Tegelijk vervolledigt CENTURY 21 hiermee haar aanbod en merken we erg positieve reacties van klanten die inzien dat we hier de moedige keuze maken om liever in zee te gaan met een specialist, dan per se alles zelf te willen doen”, aldus Laporta. “

Omgekeerd zal REALIS trouwens ook de deskundigheid van CENTURY 21 inroepen en aanbieden aan haar eigen investeringscliënteel voor bijvoorbeeld de (ver)huur en (ver)koop van de eigen woning.

Beide spelers benadrukken tot slot hun onafhankelijke rol tegenover elkaar. Het partnership werd vorige week intern bekendgemaakt tijdens het digitaal jaarcongres van CENTURY 21 Benelux.

CENTURY 21 Benelux schakelt topexperten in om stijgend aantal vastgoedinvesteerders te begeleiden

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.