Weg met siliconenkit? Ontdek het geheim van Tec7 en andere hybride MS-polymeren.

Gepubliceerd op 10 January 2022

Mogelijk gebruik je al Tec7 montagekit voor jouw afdichting-, lijm- en montageklussen. Goed bezig dan! Maar wist je dat Tec7 geen siliconen bevat? Ontdek wat voor product Tec7 is en waarom het beter presteert dan siliconenkit. Tips voor een geslaagde klus vind je in deze infogids ‘Lijmen en kitten’.

Zeg nooit siliconenkit tegen Tec7

Welke doe-het-zelver kent Tec7 niet? Tec7 montagekit is geschikt voor alle afdichting-, lijm- en montageklussen. Dit veelzijdige product vervangt montagelijm, houtlijm, PU-lijm, siliconenkit, sanitair-siliconenkit, acrylaatkit en butyleenkit. Bovendien hecht het op de meeste ondergronden, en dit zelfs onder water. Verder tast Tec7 geen kunststoffen aan. Tot daar ben je vast mee. Maar weet je ook wat voor product Tec7 precies is? Heel wat klussers denken dat het over siliconen gaat, maar dat klopt niet!

Check hier de technische specificaties van Tec7 en vind een verkooppunt in je buurt.

Tec7 is een hybride MS-polymeer

Als Tec7 geen siliconenkit is, wat is het dan wel? De fabrikant bevestigt het: Tec7 is een van de allereerste hybride MS-polymeer-producten op de Europese markt. En als we op de talrijke positieve gebruikerservaringen mogen afgaan, waarschijnlijk nog steeds het beste. De sterke prestaties van Tec7 zijn geen toeval, want bij de ontwikkeling van hybride MS-polymeren lag de lat meteen hoog. Extreem hoog zelfs. We vertellen je graag meer over hybride MS-polymeren en hun talrijke voordelen.

Sterk genoeg om een gebouw recht te houden

Hybride MS-polymeren zijn eind jaren ’70 ontwikkeld in Japan om gebouwen beter bestand te maken tegen aardbevingen. De combinatie van een hoge hechtkracht en grote elasticiteit maken dat MS-polymeren beweging en trillingen kunnen opvangen, en tegelijk sterk genoeg zijn om een gebouw recht te houden. Interessant, want dankzij die eigenschappen zijn MS-polymeren een uitstekende basis voor elastische lijmen en sterk hechtende afdichtingsmiddelen zoals Tec7.

Wil jij aan de slag met Tec7? Leer meer over de toepassingen en raadpleeg een handig stappenplan.

Hybride MS-polymeren voor een betere hechting

Waarom kiezen voor MS-polymeren in plaats van siliconen? Siliconen hebben bewezen kwaliteiten, zoals een goede UV-bestendigheid en een blijvend hoge elasticiteit. Vanuit technisch oogpunt zijn het de perfecte afdichtingsmiddelen, maar helaas laat de hechting vaak te wensen over.

Hybride MS-polymeren hebben op dat vlak een voordeel qua chemische structuur. Vandaar de naam ‘hybride’: qua eigenschappen is het een mix van de troeven van siliconenkit (elasticiteit, levensduur) en die van supersterke PU-lijmen (hechtingskracht, overschilderbaar, beter verwerkbaar). Ontdek het gamma hybride MS-polymeren van Tec7.

Hybride MS-polymeren: veilig en milieuvriendelijk

Hybride MS-polymeren zijn op nog meer vlakken een uitstekend alternatief voor siliconen. Op vlak van ecologie en gezondheid bijvoorbeeld. Veel van de huidige generatie siliconen zijn of van het azijnzure type, wat je niet kan gebruiken op zuurgevoelige metalen en cement- en kalkhoudende ondergronden. Ofwel zijn ze van het neutraal uithardende oxime-type. Die oximes zijn chemische stoffen die in 2020 door de EU geclassificeerd zijn als ‘verdacht kankerverwekkend’. Er bestaan alternatieven zoals alkoxy-siliconen die niet de gezondheidsproblemen hebben van oximes, maar die zijn vaak duurder en niet elk product is van hoge kwaliteit.

Hybride MS-polymeren daarentegen bevatten geen gekende toxische componenten. Zowel tijdens het gebruik als erna veroorzaken ze quasi geen uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS). Producten als Tec7, X-Seal en TRANS krijgen onder andere daarom de allerhoogste classificering voor binnenluchtkwaliteit, zoals de Duitse Emicode EC1+ of de razend strenge Finse M1-klasse. Dat maakt ze geschikt voor veeleisende toepassingen in de ecologische bouw. Lees meer over de toepassingen in deze brochure en vind hier een verkooppunt in je buurt.

Ons besluit

Kies je best voor een hybride MS-polymeer, of voor een siliconenkit? Hybride MS-polymeren zijn doorgaans de betere keuze voor zowel afdichting als verlijming. Ze zorgen voor een betere hechting, bovendien zijn ze vlot verwerkbaar, overschilderbaar, veilig en milieuvriendelijk. Zorg er wel voor dat ze van een betrouwbaar en kwaliteitsvol producent komen, zoals Tec7. Ontdek hier hun uitgebreide gamma.

Voilà, je weet nu wat voor product je met Tec7 precies in handen hebt. Wil jij lijmen en kitten als een echte professional? Ontdek dan twee recente innovaties van Tec7 voor een onberispelijk resultaat. Een kitspuit waarbij je zelf de krachtoverbrenging instelt, en een handige spray voor een grondige voorbereiding en een precieze afwerking. Vind hier een verkooppunt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan