Vocht in je muren: minder onschuldig dan je denkt!

01/06/2023

Vocht in je muren, wat nu? Besef dat het water in je muren diverse zouten bevat. Als die kristalliseren kunnen er lelijke vlekken ontstaan. Maar er is meer. Wist je dat dit verschijnsel je muren kan beschadigen? Ontdek hoe je het vocht tegenhoudt en zouten onschadelijk maakt.

Wat zijn muurzouten?

Diverse zouten lossen op in grond- of regenwater en belanden zo in je muren. Als het water verdampt, gaan de zouten kristalliseren. Het resultaat: lelijke gele, witte of roze vlekken op je muren. Als je deze uitbloeiingen van dichtbij bekijkt, zie je een poeder, haarvormige kristallen of korrelachtige structuren. Dit soort vlekken verdwijnen doorgaans vanzelf onder invloed van regen en wind. Wil je er snel vanaf, dan kun je ze verwijderen met een zachte borstel. Geen zin in regelmatig onderhoud? Ontdek hoe je uitbloeiingen voorkomt en je gevels beschermt tegen vuil

Vermijd ontsierende uitbloeiingen

Om uitbloeiingen in de toekomst te voorkomen, behandel je je gevels met WP7-401 Gevel Waterdicht. Deze onzichtbare impregnering maakt je buitenmuren waterafstotend, waardoor neerslag niet kan binnendringen en de kans op vochtproblemen verkleint. In één moeite zijn je muren beter beschermd tegen vorst. Ontdek deze oplossing voor het impregneren van je buitenmuren en vind een verkooppunt in je buurt.

Muurzouten zijn een gevaar voor je muren

Uitbloeiingen zien er lelijk uit, maar ze beschadigen je muren niet. Kan het vocht in je muren een probleem worden? Zeker, als muurzouten kristalliseren in de gevel kunnen ze er veel schade aanrichten. Door de kristallisatiedruk kan het oppervlak van de steen afgestoten of verpulverd worden, een vaak voorkomend probleem. Met de WP7-producten maak je de zouten in je muur onschadelijk. We overlopen enkele interessante oplossingen en hun toepassingen.

Bescherm je gevels tegen regendoorslag

Hoe je muur beschermen tegen vocht en zouten? WP7-401 Gevel Waterdicht is een onzichtbare impregnering voor buitenmuren. Deze gel voorkomt regendoorslag, waardoor je muren droog blijven. Met één laag zijn je muren 25 jaar beschermd tegen vocht. Omdat het vuil zich minder goed kan hechten, zijn je gevels bovendien makkelijker te reinigen. De gel is toepasbaar op alle poreuze, minerale ondergronden: baksteen, steenstrips, minerale sierpleister, poreuze natuursteen, kalkzandsteen en beton. Leer hoe je dit product gebruikt en vind een verkooppunt in je buurt.

Zorg voor een barrière tegen opstijgend vocht

Hoe voorkom je dat vocht opstijgt in je muren? WP7-402 Stop Opstijgend Vocht vormt een onzichtbare barrière voor opstijgend vocht. In één moeite stop je zoutafzetting vanuit het grondwater. Deze muurinjectiecrème is geschikt voor alle types baksteen en snelbouwsteen, ook holle. Zelfs muren met 95% vochtgehalte kun je ermee behandelen. Leer meer over het gebruik van WP7-402 Stop Opstijgend Vocht en vind het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Maak je keldermuren en -vloeren waterdicht

Natte vlekken op je keldermuren of -vloeren? Komt de pleister los? Merk je zoutuitbloeiingen, een muffe geur of schimmels op? Beginnen de muren af te brokkelen? Bij dergelijke problemen in je kelder behandel je de muren en/of vloer met WP7-501 Kelder + Muur Waterdicht. Deze 100% waterdichte polymeercement coating houdt water tegen en verhindert zoutuitbloeiing. Hij is ook geschikt voor terrassen, waterputten, reservoirs en vijvers. Telkens zorgt hij voor een waterdichte onderlaag. Bekijk de gebruiksaanwijzing en vind een winkel in je buurt.

Hoe vochtproblemen in je muren aanpakken of voorkomen? De WP7-producten maken zouten onschadelijk door ze af te schermen van vocht, of door het kristallisatieproces sterk te vertragen. Ontdek het brede gamma en vind een verkooppunt in je buurt. Daar kun je meteen ook terecht voor advies. Succes!

In samenwerking met Tec7

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.